KØB AF HVALP

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


Amanda med sin mor Ronja


KØB AF HVALP


Vejen til et godt resultat grundlægges, som bekendt, i forarbejdet, og det gælder både hvalpekøber og hvalpeopdrætter.


Derfor forventer vi, hvis du ikke har haft gammel dansk hønsehund før, at du har læst om eller på anden vis sat dig ind i, hvad gammel dansk hønsehund er for en race, og at du har tænkt over, hvad du vil bruge hunden til, og hvilket liv du kan tilbyde den.


Vi har som opdrættere valgt, at hvalpene bor inde i huset hos os i alle otte uger. Så er de tæt på mennesker og i hænder i hele deres første tid, og de kan vænne sig til alle de apparater, maskiner og lyde, der nu engang er i et hus.


Når vejret og alderen er til det, kommer hvalpene ud i vores indhegnede have, så de kan gå lidt på opdagelse. Vi sørger naturligvis for, at de får rigeligt med fx fasan- og andevinger og skind at lege med.


Mindst én køretur bliver det også til, når hvalpene skal vaccineres og tjekkes hos dyrlægen.


Du må komme og besøge hvalpene, fra de er fire uger gamle, og du er meget velkommen flere gange.


Du vælger din hvalp, når den er 7 uger gammel. Vi vælger hvalp i fællesskab på den måde, at vi som opdrættere vælger den eller de hvalpe ud, som, vi mener, passer til dig og det liv, du kan tilbyde den, og så vælger du naturligvis selv, hvis der er flere hvalpe i spil. Hvis vi ikke har en hvalp til dig, vil vi hjælpe dig med at finde en anden opdrætter.


Vi har valgt den her fremgangsmåde, fordi alt for mange hunde ender hos de forkerte ejere og omvendt. Det betyder ikke, at der er noget galt med nogen af parterne. De passer bare ikke sammen, og det er ingen tjent med.


Men hvis det ulykkelige skulle ske, og det ikke går alligevel, er vi naturligvis parate til at tage hvalpen retur, ligesom vi forbeholder os forkøbsret til hunden, hvis du på et senere tidspunkt er nødt til at skulle af med den.


Du kan hente din hvalp, når den er otte uger.


Hvalpen sælges med DKK-købsaftale og DKK-stambog, og hvalpen har fået ormekur efter gældende forskrifter, er chippet, vaccineret første gang og dyrlægekontrolleret. På den måde er både du som køber og og vi som sælger omfattet af DKK's regler, hvis der skulle vise sig at være noget galt med din hvalp, hvilket vi naturligvis ikke håber. Du kan læse mere om DKK's klagenævnsafgørelser her.


Med i hvalpens pris følger også 11,4 kg Acana Puppy Large Breed, et kornfrit hvalpefoder til store racer, og hvalpesele og line.


DET MED STORT:

Som vi skrev tidligere, vil vi gerne være gode til det, vi laver, så vi er naturligvis interesserede i at vide så meget som muligt om vores kuld. I det store perspektiv, og mindst lige så vigtigt, kommer den viden også den gamle danske hønsehund som race til gavn.


Derfor sælges hvalpene med krav om, at de skal HD-fotograferes og på udstilling.


HD-fotograferingen skal ske hos vores dyrlæge Pia Vaaben, Bistrup Dyreklinik, i Birkerød. Prisen for selve HD-fotograferingen og DKK-rekvisitionen, så røntgenbillederne vurderes, og resultatet registreres hos DKK, er indeholdt i hvalpens pris, og så betaler vi efterfølgende for HD-fotograferingen. HD-fotograferingen skal ske, inden hunden er fyldt 2 år, typisk mellem 18 og 24 mdr. Vi forestiller os, at vi kan lave et hyggeligt hvalpetræf og få det klaret samlet.


Hunden skal udstilles minimum én gang, når den er mellem 15 og 24 måneder, dvs. typisk i junior- eller mellemklasse. Hunden kan også udstilles i åben klasse eller brugshundeklasse fra 15 mdr., hvis den har en markprøvepræmiering, men gør det kun, hvis hunden er færdigudviklet, og det er de færreste gdh'er på 24 måneder. Du betaler selv for tilmeldingen.


Formålet med at udstille sin hund er at få en objektiv vurdering af hunden ud fra racens standard.


Og her til sidst ... Vi vil selvfølgelig stå til rådighed med hjælp og vejledning om alt, hvad du måtte have af spørgsmål om din hund.


<< Tilbage


_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved