NYHEDER 2017

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


DEN 28. DECEMBER 2017 - SÅ KOM RØNTGENBILLEDET ...


Værsgo at tælle rygsøjler og kranier! Det er ikke helt nemt ...

Selmas fine mave

DEN 27. DECEMBER 2017 - RØNTGENFOTOGRAFERING ...


Så er Selma blevet røntgenfotograferet. Vi kunne tælle syv hvalpe, så en hvalp mere end på scanningen.


Vi har desværre ikke modtaget røntgenbilledet på mail endnu, men vi lægger det på, så snart vi har det.


Selma ... Ja, hun er stadig glad og tilpas, men maven fylder efterhånden en del. 35,5 kg stod der på vægten hos dyrlægen her til aften, så en 6 kg har hun da taget på.


Selma er også blevet forment adgang til førstesalen, efter hun begyndte at få lidt svært ved at styre 'skuden' på vej ned ad trappen.


Her får I et par billeder af Selma fra juledagene. Hun holder stadig øje med vejen fra vindueskarmen, når hun altså ikke ligger og slår mave.

Selma

DEN 21. DECEMBER 2017 - MAVEN MOTIONERES ...


Det kan godt være, at Selma begynder at være lidt omfangsrig, men hun holder sig ikke tilbage.


Tempoet er droslet lidt ned, men derfor kan man jo godt sende en fasankok på vingerne. Det gjorde Selma så i går.


Selma får røntgenfotograferet maven den 27. december, så vi forhåbentlig kan blive lidt klogere på, hvor mange hvalpe der er. Det bliver spændende.


Her til sidst vil vi gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og sige tak for alle de gode stunder med hundene i 2017 og, ikke mindst, de dejlige mails og billeder, vi har fået i år.

DEN 29. NOVEMBER 2017 - SELMA ER DRÆGTIG ...


Vi har været omkring dyrlægen i dag for at få Selma scannet, og det viste sig, at Selma ER drægtig.


Det er vi sindssygt glade for!

 

Dyrlægen kunne tælle seks hvalpe, men der kan være flere.


På scanningsbilledet her ved siden af kan I se et par stykker.


Vi forventer, at Selma får hvalpe 1.-2. januar 2018.


Selma er, som hun altid er. Superglad og tilpas og giver den gas på turene i mosen.


I går fik Selma flot stand for først en fasankok og så en høne i mosen, fik dem på vingerne på kommando og viste respekt i opfløj, så træningen er allerede godt i gang for de små mystiske X'er.

DEN 6. NOVEMBER 2017 - SELMA ER PARRET ...


Det er ganske vist.


Selma gik jo i løbetid på sin fødselsdag den 16. oktober, og den 30. oktober viste progesteronmålingen, at det var tid til parring.


Så gik turen til Theibelgård, og Selma blev parret over tre dage. Alle parringer gik supergodt, og vi siger mange tak til Jørgen og Lukas for indsatsen og til Karen for dejlig mad og hyggeligt selskab.


Nu er det så bare at vente og krydse fingre ... Vi scanner Selma, når der er gået 30-32 dage fra parringen, altså omkring den 1. december.


Selmas mave
Selmas tykke mave
Scanningsbillede 29/11 2018
Selma

DEN 5. NOVEMBER 2017 - HVAD SKER DER ...


En masse, men det giver vist sig selv. Vi vil skåne jer for detaljerne.


Vi starter med lykønsningerne, for både vores A-kuld, altså Selmas kuld, og vores B-kuld har jo fyldt år siden sidst. Selma og hendes kuld rundede de fem år den 16. oktober, og B-kuldet fyldte tre år den 13. maj. Et noget forsinket tillykke til alle, og tusind tak for jeres hilsener.


Siden sidst har vi været så heldige at passe, træne sammen med eller få besøg af flere af vores hvalpe. Det har simpelthen været superdejligt at se jer alle sammen.


Vi havde jo planlagt at parre Selma i foråret, men vi blev nødt til at skubbe vores planer. Vi ønsker Christian, Aase og Dalton alt godt fremover og håber på, at vi ses snart igen, og at vi kan 'mødes' i næste hundegeneration.


Først i august var vi ovre at besøge Jørgen og Karen på Theibelgård og Lukas for at se, om Selma og Lukas stod godt til hinanden. Det gjorde de, så vi aftalte at parre vores hunde.


Lukas er en hanhund med et dejligt temperament og som i en alder af kun 2 1/2 allerede har gjort det helt forrygende på både prøver og udstilling og så også på jagt, selvfølgelig. I kan læse mere om Lukas' bedrifter under Hvalpe.


Senere i august blev gdh-aktivitetsudvalgets familiedag igen holdt her hos os, vistnok for 15. år i træk. En super dag, der var velbesøgt, og hvor alle hundene fik prøvet kræfter med bl.a. apportering fra land og vand og schweiss, og menneskerne fik snakket. Vores hvalpe Ludvig, Hannibal og Alma mødte op, så der blev selvfølgelig taget et familiebillede.


Marktræning blev det også til i august, selvom høsten drillede lidt. Hannibal og Olga fik givet den gas sammen med Selma og alle de andre gdh'er. Mange tak til Peter og Olga, fordi vi måtte komme ned og træne på Møn.


Vi har også haft besøg af Selmas kuldsøster Anly, som bor i Holland hos Martin og Marijke. Anly har det fantastisk og ligner sig selv i den grad. Fuld af gode ideer og gåpåmod. Hun lader til at have arvet de samme klatremus-gener som Selma ... Tusind tak for besøget!


Og ellers har den stået mest på andejagter her i efteråret, og maj bød på en returbuk til Tycho.


Selma blev løbsk på sin fødselsdag den 16. oktober, så det har jo lagt en dæmper på jagtaktiviterne. Den har dog stået på lidt bekkasintramp og fasanjagt herhjemme.


I får et par billeder nederst. Et fra en uforglemmelig morgen i maj og et klassisk efterårsbillede her på gården.


Olga og Selma
Ludvig, Alma, Selma og Hannibal
Bukkemorgen
Lukas og Selma
Anly
Efter andejagten

DEN 4. APRIL 2017 - SIDEN SIDST ...


Alle søndage i marts er gået med marktræning i gdh-klub-regi. Selma har virkelig fået trykket den af, og når man så også får fugl i næsen, bliver det ikke bedre.


Selmas halvsøskende Tea og Hannibal var også med. Skønt at se jer i marken!


Hannibal, eller Strong Point Baltasar, er blevet jagtligt vurderet og gjorde det superflot, og han er dermed den anden fra vores B-kuld, som er klar til avl. Stort tillykke til Hannibal og hans familie.


I får et par billeder fra de fine dage.

Selma og Mads er sendt af sted
SP Baltasar / Hannibal
Tycho og Selma

DEN 27. FEBRUAR 2017 - SÅ ER VI I GANG ...


Nu er det vist på tide at få fløjtet 2017 i gang her på hjemmesiden.


Kort fortalt er januar gået med et par hanejagter og en enkelt trykjagt.


Februar har bl.a. budt på et dejligt besøg af Selmas halvbror Balder, som var her i vinterferien. Hundene havde en fest, og det havde vi andre selvfølgelig også.


Vi har også været en tur omkring Anja og hendes kaningård sammen med bl.a. halvbror Hannibal. Hannibal var dybt fascineret af de langørede og kunne egentlig godt tænke sig at komme helt tæt på dem. Selma var en haj i kaningården, så nu må vi se, om de fine takter også holder på marken. Vi siger mange tak til Anja for en rigtig god dag med mange bramfri kommentarer. Vi kan godt lide det!


Og i går startede vi så på marktræning i gdh-klub-regi sammen med Selmas halvsøstre Tea og Olga og andre gode gdh-venner på Møn. Alle havde en rigtig god dag, der bød på både hår- og fuglevildt. Skønt at se hundene i aktion og i det hele taget bare at være sammen med vores hvalpe og deres mennesker igen. Alle så ud til at være i deres rette element, selvom dagen til tider var meget våd og kold, og lerjorden klæbede til støvlerne på de tobenede. Vi siger tusind tak til Peter, som igen i år havde sørget for fine terræner.


Selma er glad og tilpas, og nu venter vi så bare på, at Selma går i løbetid, så vi kan køre op til Dalton og Christian og Aase i Nordjylland. Sidst i marts/først i april regner vi med, at Selma bliver løbsk, men nu må vi se, hvornår det passer damen. Mere om det senere.


I får lige nogle billeder.

Balder
Tea
Selma til venstre og Tea til højre
Balder
Hannibal i kaningården
Stine og Nina holder hundetøserne

_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved