NYHEDER 2018

DEN 16. OKTOBER 2018 - SELMA FYLDER SEKS ÅR I DAG ...


Vores egen Selma Supersød fylder seks år i dag. Vi sender de bedste fødselsdagshilsener til resten af A-kuldet, og det er jo Arthur, Tyr, Ludvig, Anly og Ronja.


Og når vi nu nævner Ronja, så har hun og hendes nevø, altså Herthas kuldbror og Selmas søn, Mattis, (fik I den?) været på ferie hos os. Herligt at se de to igen, og skønt at se hundene sammen. Utroligt, som de bare bliver ved med at huske hinanden og os. I får nogle billeder fra haven og en tur til søen, der er faldet nok en meter på grund af tørken i sommer. Det betød, at hundene skulle længere ud, end vi kunne kaste dummyen, for at komme til at svømme. Selma fik som den eneste en solid svømmetur, da hun skulle hente en dummy, der drev til "havs". Det klarede Super-Selma som altid.


Vi har også, traditionen tro, holdt familiedag i gdh-klub-regi. Igen i år en dejlig dag med mange hunde, ikke mindst vores egne hvalpe. Det var vel nok skønt at se jer. Tak til hundene og deres familier. Selma var her selvfølgelig fra A-kuldet, fra B-kuldet kom Tea og Balder, og fra C-kuldet Freja, Cornelius og vores egen Hertha. Vi forsøgte at tage et billede, men det var godt nok svært at få så mange hunde til at stå og kigge i den samme retning. Ane og Tea så ud til at have fattet det ... Stor tak til Rikke og Rasmus, fordi de endnu en gang tog sig af Selma og Hertha, mens vi andre havde travlt med arrangementet.


Vi har også imponerende nyt om C-kuldets far, Theibelgård's Lukas. Lukas bestod fuldbrugsprøven i september. I kan læse mere om, hvad der kræves her. Lukas er, så vidt vi ved, den yngste gdh til nogensinde at bestå fuldbrugsprøven.


Stort tillykke med med det flotte resultat til Lukas og Jørgen og Karen.


DEN 11. JULI 2018 - VARMT, VARMT, VARMT .…


Varmen er over os og har været det længe, så hundene, og vi, økonomiserer med kræfterne.


Vi går en god tur hver dag og hopper i vandhullet. Som I kan se, har Hertha sluppet bunden. Hun blev simpelthen så elektrisk, når vi kastede dummy til Selma, at hun endte med selv at tordne ud i vandet, for den dummy skulle hun altså hente. Og det gjorde hun så. Hvor svært kan det være?! Og Selma ligger og cruiser rundt og henter dummy støt og roligt, som gik hun i fast rutefart.


Køerne går ude ved søen nu, hvor der er lidt mere at æde, så nu har hundene mosen og fasanerne for sig selv. Vi har allerede hilst på fasankokken to gange. Der røg da lige noget ind på lystavlen hos Hertha, og Selma var glad!

DEN 5. JUNI 2018 - PÅ BANEN IGEN ...


Så skal vi da lige love for, at foråret forsvandt som dug for solen ... Fårene har læmmet, Hertha har været på sit første hvalpehold sammen med kuldsøster Freja hos halvmoster Almas mor, Rikke, - uha, det var mange oplysninger - og så går vi ellers og træner lidt herhjemme ved siden af.


Hertha sørger også selv for lidt intervaltræning. I går stillede hun skarpt på en hare, sådan helt selv, og så blev den ellers fulgt på vej, og Selma, som det søde væsen hun er, fulgte da med, når Hertha nu så gerne ville. Der er vist lidt at arbejde med, og det er jo en god ting ... i det store og hele.


Vejret gør også, at vandhullerne bare er det bedste sted at være, og mon ikke det kun er et spørgsmål om tid, før Hertha slipper bunden. Selma elsker jo vand og springer i "for sjov", og når det er alvor, uanset årstid.


Vi har også hørt fra de andre hvalpe i C-kuldet her hen over foråret, og de holder vist gang i deres familier. Igen tusind tak for jeres mails, sms'er og herlige billeder.


Hvalpenes far Theibelgård's Lukas er for resten blevet Årets Hund i GDH-klubben. Stort tillykke til Jørgen og Karen. Vi prøvede at tage et billede af Lukas og Hertha til generalforsamlingen, men det var lettere sagt end gjort, som I kan se.


Her til sidst skal vi huske at ønske B-kuldet og deres familier stort tillykke med de fire år den 13. maj. Tusind tak for jeres hilsener og billeder! Vi glæder os til at mødes/skrives ved i det kommende år.


Her lidt billeder af hundene fra foråret ... og et fra den 1. juni. Så er der ro på.


Luksushund

DEN 12. MARTS 2018 - SÅ ER ALLE HVALPENE REJST HJEMMEFRA ...


Ja, altså på nær Hertha, som jo skal blive her. Hertha slægter forresten mormor Amanda på. Hun giver nemlig allerede besked med et bjæf, når hun vil ud eller ind.


Hertha har også været med os en tur i mosen. Selma var simpelthen kisteglad for endelig at besøge sine jagtmarker, og Hertha, der jo har folk til det grove og tog turen i rygsæk derned, fik rigtig gang i næsen.


Den sidste lille cyklist, der skulle rejse hjemmefra, var H5 Columbus. Nanna kom i torsdags og tog Mattis, som han skal kaldes, med til Bornholm med færge fra Køge. Han drog med andre ord ud på sin første opdagelsesrejse til søs. Turen gik fint, og vi har allerede hørt og set dejlige billeder af ham og hans moster Ronja.


Vi ønsker knæk og bræk og glæder os til at høre mere om Mattis' bedrifter. Den seneste er vist en vis fascination af kattebakken, og hvor meget man kan sprede gruset ... inde. Men han er jo også en røver.


Vi har også hørt fra alle de andre hvalpe og deres familier, og det lyder bare, som om det går supergodt.


Tusind, tusind tak for de mange mails og sms'er med billeder. Bliv endelig ved med at sende flere!!!

DEN 6. MARTS 2018 - DAG 61 ...


DEN 4. MARTS 2018 - DAG 59 ...


I dag var det H4 Cornelius' tur at flytte hjemmefra. Cornelius, der fortsat skal kaldes Cornelius, blev hentet af Ulrik og Jonathan, der kommer 'helt' fra Tulstrup.


Vi ønsker held og lykke fremover og glæder os til snart at ses igen.


Så er der vores egen Hertha og H5 Columbus tilbage i hvalpegården. Selma er begyndt at sige fra over for hvalpene, når de vil have mælk, men hun overgiver sig nu alligevel en gang imellem. I dag skulle Cornelius selvfølgelig have en sidste tår.


I går blev det for resten til en lille tur i haven, da solen lige kiggede frem. I får nogle billeder.


H4 Cornelius og H5 Columbus

DEN 3. MARTS 2018 - DAG 58 ...


I dag er vi kommet ned på tre små cyklister. T3 Cordelia, som skal kaldes Freja, er draget sydover med Henrik og Trine til Ledøje og labradoren Rumle.


Vi ønsker knæk og bræk og glæder os til at høre nyt. Og så ses vi jo til hvalpetræning senere på måneden.

DEN 28. FEBRUAR 2018 - DAG 55 DAGEN FØR DAGEN ...


Dagen i dag har langt hen ad vejen lignet dagen i går. Det har været alt for koldt og blæsende for hvalpene at komme ud, altså bortset fra de korte tisseture på terrassen. Vi har haft gang i vildt, aktivitetslegetøj, toiletruller og aviser, og hvad hvalpene ellers har kunnet finde, og så har vi gentaget succesen med hvalpesprint rundt i huset.


T3 Cordelia holdt os vågne sidste nat og på tæerne i dag ... Hun har i den grad forfinet sin taktik med at springe/klatre over muren. Vi har så været så usportslige at fjerne muren i dag, så nu må hun finde på noget andet. Og det gør hun garanteret.


I morgen bliver hvalpene så otte uger, og det betyder jo, at alle begynder at flytte hjemmefra, altså på nær Hertha. Tiden er godt nok gået alt for hurtigt ... Nu må vi se, om sneen driller, så vi må skubbe det hele en lille smule.


Vi har taget billeder af hvalpene enkeltvis her til aften, som vi har lagt i C-hvalpegalleriet her.


DEN 27. FEBRUAR 2018 - DAG 54 KULDE, BLÆST OG FEST ...


I dag har vi haft besøg af vores hundefys og gdh-veninde Lone. Hun kom for at tjekke hvalpene igennem og rette dem, så alt sidder, som det skal, inden de flytter hjemmefra.


Vi siger tusind, tusind tak for hjælpen og besøget.


Og ellers har det været endnu koldere i dag end i går med blæst og frost, så hvalpene har heller ikke været i haven i dag.


Noget skal der jo ske med al den hvalpeenergi, så vi har haft gang i vildt på terrassen og inde i hvalpegården, og så har den stået på 'seksdagesløb' og 'skjul' i stuerne. Hvalpene har simpelthen haft en fest med at kravle ind under møblerne og komme ud igen på de sjoveste måder. Det har vi desværre ingen billeder af ... Her kan man ikke rigtig gøre andet end at vente på, at hvalpebatterierne løber tør for strøm.


Støvsugeren har også været forbi i dag, og den blev kort og kontant lagt død.


T3 Cordelia har forresten fundet ud af at klatre over den forhøjede 'mur'. Hun springer simpelthen op og griber med forbenene, og så klatrer hun derudad med bagbenene, og vupti, så er hun ovre. Hun er ikke uden evner.


DEN 26. FEBRUAR 2018 - DAG 52 + 53 ...


Dagen i går gik med flere besøg og en god tur i haven for hvalpene og en masse papirarbejde. Der skal jo være orden i sagerne, når hvalpene skal rejse hjemmefra.


På torsdag er det H6 Cassander, som flyver fra reden, på fredag er det T2 Caroline, på lørdag T3 Cordelia og på søndag H4 Cornelius. H5 Columbus tager natfærgen fra Køge til Bornholm torsdag den 8. marts. Og så er der T1 Celeste, Hertha, som jo bliver her hos os og Selma.


I aftes fik T2 Caroline for resten vist, at hun kan apportere tom vandskål. Hold da op!


I dag har det været alt for koldt og blæsende til, at hvalpene kunne komme i haven, så i stedet fik de lov til at snuse rundt i stuerne. Der gik ikke længe, før de smed alle hæmninger. De styrtede simpelthen rundt i huset ... Så er I advaret.


Og i eftermiddag har vi været på endnu en køretur, denne gang op til Dollardog i Helsinge, hvor vi fik købt de sidste ting til hvalpene. Vi siger tusind tak til Pia for, at vi måtte komme og vælte butikken.


Med Selma i haven

DEN 24. FEBRUAR 2018 - DAG 51 FAMILIEBESØG ...


I dag har vi haft besøg af Selmas kuldbror og altså hvalpenes morbror Ludvig, Strong Point Amadeus, og Birthe og Claus.


Selma og Ludvig lagde ud med at tage sig en tordenspæner i haven, og så løftede vi hvalpene ned til dem. Hvalpene var meget nysgerrige over for Ludvig, og Ludvig var venligheden selv ... selvfølgelig. En perfekt hyggeonkel!


Og så gik det ellers derudad i haven. Hvalpene var simpelthen her, der og alle vegne.


Vi siger tusind tak for nogle meget hyggelige timer og gufferne til Selma og æblemosen til de tobenede.


DEN 23. FEBRUAR 2018 - DAG 50 MERE VILDT ...


I dag har vi haft besøg af Rikke, som er Selmas halvsøster Almas mor. Det var rigtig hyggeligt, og vi siger mange tak for et dejligt besøg og de lækre guffer til Selma. Selma har smagt på dem, og de var gode!


Vi har også haft gang i vildtet i dag, men lige inden syntes T2 Caroline, at der skulle beskæres lidt på terrassen, og så skulle afklippet med ind, som I kan se.


Hvalpene fik en brunnakke og en due og nogle rådyrløb til deling, og så blev der gået til den og faktisk også apporteret ... fra terrassen og ind i stuen.


Senere på eftermiddagen lykkedes det H5 Columbus at springe over Selmas mur ind til hvalpegården. Så blev han løftet ind i hvalpegården igen, og så gentog han ellers bedriften tre gange i træk. Nu er muren blevet forhøjet.


DEN 22. FEBRUAR 2018 - DAG 49 SYV UGER I DAG ...


I dag er hvalpene blevet syv uger, og det betyder jo, at vi har fundet ud af, hvor hvalpene skal flytte hen.


T2 Caroline flytter over til Fyn og Rolf og Gertrud, T3 Cordelia flytter til Ledøje og Henrik og Trine og labradoren Rumle, H4 Cornelius flytter ikke så langt væk, nemlig til Tulstrup og Ulrik og Jonathan, H5 Columbus flytter over til Bornholm og moster Ronja, ja, det er Selmas kuldsøster, og Torben og Nanna, selvfølgelig, og H6 Cassander flytter til Jylland og Allan og Karen Johanne.


Og hvad så med T1 Celeste? Hun bliver da boende her hos os og skal kaldes Hertha.

Alle leger med Selma

DEN 20. FEBRUAR 2018 - DAG 47 ...

DEN 18. FEBRUAR 2018 - DAG 45 PÅ TUR I HAVEN ...


I dag har hvalpene været med på en længere tur i haven. Det kunne de godt lide. Bøgehækkene var et hit, men de larmer jo også, når man render igennem. Sankthansbålet, der aldrig blev brændt af sidste sommer, fordi det var for vådt, fik rigtig gang i næserne.


Noget andet, der også gik i næsen, var, at Tycho og en gammel ven har kogt bukkeopsatser af i dag. Bukkene er forresten alle skudt herhjemme. Selma fulgte voldsomt interesseret med, men derfor kunne hun nu godt lokkes med på en tur i de hegnede vildtplantninger. To fasanhøner fandt vi, så Selma var noget tilpas.


Da vi så skulle til at have hvalpene ind igen, forsvandt Selma pludselig, og da hun kom tilbage, var det med den ene opsats i munden. Så satte hun sig ved trappen op til hvalpeterrassen og lagde den foran sig. Den skulle hvalpene da have at lege med ... Heldigvis var der ikke krummet en sprosse på den. Selma er jo flink.


Det fik vi så ikke liiige taget et billede af ...


Vi vil også sige tusind tak for besøget til vores gode gdh-venner, som har været på hvalpesnus her i weekenden. Også for de fine gaver til hvalpene. Dem er de meget glade for!

DEN 17. FEBRUAR 2018 - DAG 43 + 44 ...


H6+T3

DEN 15. FEBRUAR 2018 - DAG 42 SEKS UGER I DAG ...


Kamera-batteriet var løbet tør for strøm her til morgen, så billeder fra i dag må I desværre tænke jer til.


Vi har vejet alle hvalpene her til middag, og det foregår nu med lystfiskervægt og pose. De har også fået ormekur nummer to.


Tycho har hvalpesikret vores terrasse foran havedøren, så hvalpene kan komme på udgang. Enkelte har allerede fundet ud af, at det bare er bedre at gå på toilettet i det fri i stedet for inde på vinylen.


På mandag skal hvalpene på deres første køretur ned til vores dyrlæge, Pia, i Birkerød. Her bliver de tjekket og chippet og får deres stamtavlenavne, og så får de også deres første vaccinationer.


DEN 14. FEBRUAR 2018 - DAG 41 GRÆS UNDER POTERNE ...

DEN 13. FEBRUAR 2018 - DAG 40 ...

T2
Find Selma

DEN 10. FEBRUAR 2018 - DAG 37 ...


I får lidt billeder fra formiddagen i hvalpegården. Det er ikke sikkert, vi når at lægge billeder på i morgen, fordi der er et job, trænger sig på.


DEN 9. FEBRUAR 2018 - DAG 36 ...

DEN 8. FEBRUAR 2018 - DAG 35 FEM UGER I DAG ...

DEN 7. FEBRUAR 2018 - DAG 34 TAMTAM I HVALPEGÅRDEN ...


Hvalpene får mange gode ideer nu. I dag har de fx tippet deres vandskål hele to gange. De har fundet ud af, at de kan ruske og trække i håndklædet, vandskålen står på, og så får de jo tippet skålen. Nu står vandskålen på en avis i stedet. Så må vi se, hvad de finder på.


Hvalpene er også begyndt at undersøge, hvad der er bag ved hvalpekassen, så de kravler op på rundstokkene og forsøger at hoppe op over kanten. Vi skal vist til at have fundet på en anden løsning.


Og så har vi haft besøg i dag. Lone kom forbi på hvalpesnus. Vi siger tusind tak for besøget og de fine gaver til hvalpene ... og Selma, der var mindst lige så glad for dem.

DEN 5. FEBRUAR 2018 - DAG 32 DAGENS GANG I HVALPEGÅRDEN ...


Dagene starter med, at hvalpene bliver fodret af. Selma er vaks med mælk i døgndrift, og vi andre supplerer op med udblødt hvalpefoder fire gange om dagen. Efter maden bliver der slåsset lidt, og så tager hvalpene og Selma sig en lur.


Midtformiddag vågner hvalpene så op igen, og så bliver der efterhånden gået til den. Selma holder øje med, at alt går ordentligt for sig, og hvis det bliver for meget, kommer Selma, vores egen fredsbevarende styrke, og skiller de stridende parter. Hun stikker simpelthen sit hoved ned imellem hvalpene og holder det der, til der falder ro på.


Og så starter det hele forfra igen ...


DEN 4. FEBRUAR 2018 - DAG 31 BESØG ...


Her i weekenden har vi haft besøg af flere af vores hvalpekøbere. Hvalpene fik rigtig vist sig frem, både i vågen og sovende tilstand.


Tusind tak, fordi I kom. Vi glæder os til at se jer alle sammen igen snart.


Hvalpene har også fået klippet negle for anden gang, og det var ikke lige så nemt som første gang. Hvalpene ville nemlig meget gerne kigge med helt tæt på.


Selma hygger sig stadig gevaldigt med hvalpene. Hun tager sig en lur alene i sofaen, og så hopper hun ellers ind til hvalpene, når hun synes, de trænger til mælk og soignering.


Vi har også nået at gå en tur i mosen i dag. Her tog Selma sin første stand i snart lang tid. En fasankok blev sendt på vingerne, og så var Selma glad. Bram-, blis- og grågæs skulle også motioneres, og selvom yveret var lidt i vejen, holdt Selma sig ikke tilbage.


Og da vi kom hjem, strøg vi selvfølgelig op i hvalpekassen. Der er jo en grund til, at den er så stor.


DEN 2. FEBRUAR 2018 - DAG 29 ...


DEN 31. JANUAR 2018 - DAG 27 ...


Bordskikken er blevet lidt bedre siden første gang, og så er T2 meget stolt i dag, for hun har nemlig nedlagt sit første bytte.

T1+T2+H5

DEN 30. JANUAR 2018 - DAG 26 MILJØTRÆNING ...


I går hen under aften bragede det løs inde hos vores nabo. Jagtsæsonens nok sidste gåsejagt blev afholdt for fuld udblæsning. 17 canada-, blis- og grågæs fik vores nabo på krogen. Det er da meget pænt. Vi skal vist lige have hørt, om vi ikke kan få nogle af vingerne til hundenes fryser.


Hvalpene tog det hele i stiv pote, men det har Selma nu også altid gjort.


Der hygges fortsat igennem i hvalpekassen, og så er hvalpene også ved at blive interesserede i ting og sager.


DEN 29. JANUAR 2018 - DAG 25 VOV I HVALPEKASSEN ...


Der er ved at komme liv i kludene i hvalpekassen. Der tumles og bides så småt, og der er søreme også kommet vov i hvalpene.


Heldigvis er hvalpene også rigtig gode til at sove, så alle, inklusive Selma, kan få sig en lur.


Selma er selvfølgelig stadig meget flink til at lægge sig hos hvalpene eller servere drinksene stående, så alle hvalpene kan komme til i mælkebaren.


I går registrerede vi kuldet online hos DKK, så nu bør man snart kunne se det på DKK's Hundeweb. Stamtavlenavnene til tæverne er Cordelia, Caroline og Celeste, og til hannerne Cassander, Cornelius og Columbus. Nu vil vi bruge den nærmeste tid til at beslutte, hvem der kommer til at hedde hvad.


Lyset er ikke voldsomt godt til at tage billeder inden døre i den her tid, og slet ikke nu her, hvor hvalpene har fået lidt mere fart på, men her er da nogle stykker.


H4+H5+H6+T1+T3+T2 i kurven
T3 med T1's hale

DEN 24. JANUAR 2018 - DAG 20 WE BUILT A WALL ...


Der var ikke andet for. Hvalpene har nemlig regnet ud, hvordan man kommer ud af Selmas låge. Der var simpelthen hvalpefest i stuen i nat ... Derfor har vi udvidet hvalpegården med det sidste gitter og sat 'hvalpemuren' op i dag, så Selma uden besvær kan hoppe ind og ud, og hvalpene bliver i hvalpegården. I hvert fald indtil videre ...


Hvalpene fik også klippet negle i aftes, og det tog de rigtig pænt. Og ellers har de fået øje på hinanden nu, og der bliver så småt givet og taget og knurret og sagt vov.


Hvalpene tager syvmileskridt nu.


T 3 + H 4

DEN 20. JANUAR 2018 - DAG 16 ...


Så er der rigget til i stuen. Fronten er skruet af hvalpekassen, og der er rullet vinyl ud på gulvet. Hvalpene har fået en 'ny' seng at sove i, som står i hvalpekassen, og en hegnet gård, som bliver udvidet, når behovet er der.


Selma har sin egen låge, så hun kan komme og gå, som hun synes.


Ny kurv

DEN 19. JANUAR 2018 - DAG 15 ...


Køerne har holdt os i gang i dag. Fine tvillingekalve og en stor, flot kviekalv har vi fået. 'Let uden hjælp', som det hedder i den verden, så det er dejligt.


Det betyder også, at hvalpene må vente med at få mere plads til begejstring til i morgen. Det har de nu ikke taget sig af. De planker gladeligt hvalpekassen og stavrer rundt på wetbedden udenfor.


Hvalpene er også ved at få øje på hinanden, så der er noget mere gang i den. Og det gør det jo ikke nemmere at tage billeder ...

T 1 + T 3 bagfra + T 2

DEN 17. JANUAR 2018 - DAG 13 ...

DEN 10. JANUAR 2018 - DAGENS BILLEDER ...

Hvalpe i formation

DEN 9. JANUAR 2018 - ET PAR BILLEDER TIL ...

Nr. 4 han, men hvor er  nr. 3 tæve

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


Freja + Tea + Cornelius + Hertha + Selma
Ronja og Selma
Mattis
Hertha
SP Cornelius
Mattis
Selma + Hertha + Ronja + Mattis + Marianne
Selma på vej ind efter en meget lang svømmetur

DEN 10. AUGUST 2018 - FERIEGÆSTER ...


De sidste par uger har den stået på ferie … fra jobbet, altså. Herhjemme har der været nok at se til med at drive køer og får rundt til de marker, hvor der var bare en lille smule græs. Og hundene har brugt det meste af tiden med at slappe af midt på dagen og så ellers trykke den af, når temperaturen blev til det.


Vi har haft et dejligt besøg af Herthas kuldsøster Tinka (T2 Caroline) og hendes familie. Tinka svømmer gerne, men havde ikke hentet dummy fra vand endnu. Men det kom hun til. Først svømmede hun ud med Hertha, og så tog hun ellers turen selv flere gange og havde dummyen med ind. Herligt!


Og så har Selmas halvsøster Olga også været på en lille ferie hos os. Hundene hyggede sig gevaldigt, og det gjorde vi andre selvfølgelig også.

Hertha og Tinka
Tinka
Hertha med rågeunge
Selma
Hertha
Olga i haven
Tinka
Dummy med Hertha
Hertha og Selma
Hertha apport!

DEN 17. JUNI 2018 - ZANDER PÅ BESØG ...


I går passede vi Herthas største kuldbror, Zander ... Og det er han vist stadig. Selma lagde ud med lige at kridte banen op - man er vel en rigtig hundemor - og Hertha og Zander fik tonset rundt i haven og på marken og også flashet deres fine nye tænder. Støvet har kun lagt sig, fordi vi endelig fik en kæmpe skylle for første gang i meget, meget lang tid.


Tusind tak, fordi vi måtte passe Zander. Det gør vi meget gerne igen.


Zander
Der flashes tænder
Fatter Lukas og Hertha
1. juni 2018
H5 Columbus Mattis
Hertha on the rocks
Tyggehygge
Hertha i rygsækken
Middagslur
H5 Columbus med trofæ fra brændekurven
T3 Cordelia
Zander og Hertha
Zander og Selma
I køkkendøren
Hertha med due
Hertha med blishøne
I vandet
H5 Columbus Mattis fuld fart
Hertha
Der er altid plads til en til
Hertha på fært
Tygger ben
I haven
Hertha
T3 Cordelia

DEN 2. MARTS 2018 - DAG 57 ...


I dag var det T2 Carolines tur til at flytte hjemmefra. Hun skal kaldes Tinka og bo på Fyn hos Rolf og Gertrud.


Vi ønsker rigtig god vind fremover og ser frem til at høre nyt, og så ved vi allerede, at vi ses igen til sommer.

Selma og T2 Caroline
T2 Caroline

DEN 1. MARTS 2018 - DAG 56 OTTE UGER I DAG ...


I dag er de seks små cyklister blevet til fem små cyklister. Allan og børnebørnene Lucas og Freja kom i eftermiddag og hentede H6 Cassander, der skal kaldes Zander, og så gik turen ellers mod Bramdrupdam.


Vi ønsker al mulig held og lykke og glæder os allerede til at høre og se nyt om Zander.


I dag har der igen været rigeligt med hvalpekrudt, der skulle brændes af, så der er blevet stæset rundt på terrassen i solen og herinde i huset. Hvalpene er blevet gode til at spille saml-op. De spreder alt, hvad de kan finde, og vi andre samler op.


Der har heldigvis også været ro på i perioder, hvor Selma rigtig har hygget sig med hvalpene ... Det var, som om hun vidste, at der skulle ske noget i dag.

Seks små cyklister
Sover med brunnakke
T2 Caroline + Selma
T1 Hertha og Selma
T2 Carolne smager på avisen
Tycho med T2 Caroline + T3 Cordelia
Brunnakke og due
Formiddagslur
T2 Caroline med tom patronæske
Ludvig og Selma
H4 Cornelius + H6 Cassander i bøgebladene
T2 Caroline havearbejde
H5 Columbus
H4 Cornelius + T2 Caroline med en lille fjer på
H5 Columbus
T1 Celeste + H6 Cassander
I haven
T2 Caroline+Selma+H5 Columbus
Hygger i hvalpegården
T1 Hertha + Selma
H6 Cassander
H5 Columbus+T3 Cordelia ? H6 Cassander
Kluddermor
H6 Cassander med rådyrløb
Hilser på støvsuger
T1 Celeste og H5 Columbus kigger på T2 Caroline
T1 Celeste/Hertha nusser med Selma
Alle hvalpene
T2 Caroline + T1 Celeste
H5 Columbus+H6 Cassander
H5 Columbus med brunnakken
H4 Cornelius
H6 Cassander + H4 Cornelius
T3 Cordelia + T2 Caroline
H6 Cassander efter turen i haven

DEN 21. FEBRUAR 2018 - DAG 48 ...

I haven med Selma
T3 Cordelia + H6 Cassander
Aftenhygge i hvalpegården

DEN 19. FEBRUAR 2018 - DAG 46 HOS DYRLÆGEN ...


I dag har hvalpene og Selma været omkring dyrlægen til hvalpetjek. Det betyder også, at hvalpene har været på deres to første køreture. Vi havde sat deres stofkurv ind i hundeburet, og så sad Selma ellers sammen med dem og sørgede for, at der var ro på bagsmækken. Der var lidt hvalpemusik på vejen ned, men da vi kørte hjem, sov alle hele vejen.


Vores dyrlæge, Pia, har tjekket, vaccineret og chippet hvalpene, som alle fik en sundhedsattest uden anmærkninger. Herligt!


Selma holdt øje med, at det hele gik ordentligt for sig, og hvalpene fik kigget nærmere på elektriske installationer og fodpedaler plus det løse, inden de gik omkuld oven på sygeplejersken. Det havde hun vist ikke noget imod.


Det betyder også, at hvalpene har fået deres stamtavlenavne.


T1 hedder Strong Point Celeste, T2 Strong Point Caroline og T3 Strong Point Cordelia.


H4 hedder Strong Point Cornelius, H5 Strong Point Columbus og H6 Strong Point Cassander.

H6 Cassander får lidt bestikkelse
Hele banden
opsatser 2017-2018
Sankthansbålet
T2+T1
T3
Selma holder øje med vejen
H5+T2
H5 Columbus tjekkes
Hjemme på gårdspladsen
Med Fatter i haven
H5
En tiltrængt lur
H5+T2
H5+H4 og mors træsko
H5
T3 i en solstribe
Græs under poterne
T1+H4+H5
T3
T1 i ske med Selma

DEN 12. FEBRUAR 2018 - DAG 39 ...


Siden sidst har hvalpene bl.a. haft besøg af Selmas halvsøster Teas familie. Det var rigtig hyggeligt, som I kan se på billederne.


Hvalpene har også været med i haven for første gang. Lidt koldt til at begynde med, men det vandt faktisk ved nærmere bekendtskab, kunne man se.


Duevinger og rådyrløb er der blevet leget igennem med i hvalpegården både i går og i dag, og det lover godt, tør vi godt sige.


Og så er der godt og flot nyt om hvalpenes far. Lukas var på DKK-udstilling i weekenden, og her fik han præmieringen Excellent CK og fik derudover sit tredje certifikat, og det betyder, at Lukas nu er dansk champion og kan sætte DKCH foran sit navn.


Stort tillykke til Lukas og hans ejere, Jørgen og Karen.


Ane og Ida med alle hvalpene
T1 klatrer på Selma
H6+T3
H5
Formiddagshygge
T3 på storvildtjagt
H4
Selma nusser H5
H5 får signoget mælk
T2 + Ane
T1+H4 hos Selma
Alle elsker Selma
T2 tager sig en lur
Mere formiddagshygge
T2 med Hvalborg
T3
T1 hopper på H6
Selma med hvalpe
Hvalpemul
Hov
H4 + T2
Lone med alle hvalpene
T3 muler H6
T1
T3 har fod på H6

DEN 6. FEBRUAR 2018 - DAG 33 ...

H6+H4 og T3+H5+T2+T1
H5+H4
H6
Selma + T3
Intetanende H4 under angreb fra T3
T3 + H6
T1 soigneres
Negleklip anden gang
T1+T3
T2
T1 nusser H6
T2+T3 slåsser
T3
H5
Eftermiddagshygge i hvalpekassen
H5 sover og H6 og H4 slås

DEN 3. FEBRUAR 2018 - DAG 30 ...

H6 apporterer Piv
T3
H5 sover ned ad bakke
T3 + T1 muler H6
H6
T3 + H6
H6 leder efter mælkehanen
T2 + H4

DEN 1. FEBRUAR 2018 - DAG 28 FIRE UGER I DAG ...


Og det betyder jo, at man må komme på hvalpebesøg.


Her til formiddag har Selma og hvalpene så haft deres første gæst, og det gik supergodt. Selma lagde ud med at give en krammer, og så blev der ellers kigget hvalpe og dikkedikket.


På billedet har hvalpene sjovt nok lagt sig i nummerorden, altså nr. 1 fra venstre og så fremdeles ...


T1+T2+T3+H4+H5+H6
T2 med Piv
H6+H4+T3
H4 hygger med Selma
H4 på vej op til T2+T1 i Tychos knæhase
Hvalpemul
H6 tager fat i Danilo
Selma med sekslingerne
T2 giver T3 en med poten
Happy hour

DEN 28. JANUAR 2018 - DAG 24 ...

H4 klatrer på Selma
T1 og T3
Selma har styr på T2
H4 putter med Selma

DEN 27. JANUAR 2018 - DAG 23 ...

T1+T3+T2 og H4 øverst
H5+H6
Tycho med H6+T1
H5

DEN 26. JANUAR 2018 - DAG 22 ...

T1 + T3 + T2
H6
H5
Selma ved checkpoint Charlie

DEN 25. JANUAR 2018 - DAG 21 TRE UGER I DAG ...


I dag runder hvalpene deres 3-ugersdag. Den er indtil videre blevet fejret med deres første ormekur. Vi har desværre ingen billeder af seancen, da det krævede to par hænder, så vi var helt sikre på, at alle fik den lille pille ind indenbords, og at den så også blev derinde.


Det endte med at lykkes, og så faldt hvalpene ellers i søvn i alle mulige og umulige stillinger.


Selma var som sædvanlig inde og slikke skålene med hvalpefoder rene, og så er hun også begyndt at opdrage lidt på hvalpene. Når mor spiser, trænger man sig ikke på, og det får hvalpene så pænt at vide med en let sitren i Selmas overlæber. Og det forstår de.


Efter ormekuren
Hele banden
negleklip

DEN 23. JANUAR 2018 - DAG 19 FAST FØDE ...


I dag har hvalpene fået deres første omgang fast føde, altså i blendet form. Det kunne de godt lide. Som I kan se på billedet, gik de om bord i maden med fynd og klem.


Og bagefter blev der gryntet og slået mave, indtil de omkuld i kurven.


Selma kom selvfølgelig også ind for at se, hvad det nu var for noget, og sørgede for, at fadet var helt rent og klar til at sætte i opvaskeren ...Slår mave
H 5
Søvn
H 4 + T 1 + T 2 oven på H 5
H 5
fast føde

DEN 22. JANUAR 2018 - DAG 18 ...

Alcatraz
H 5 + T 3+ T  2 sover oven på H 4

DEN 21. JANUAR 2018 - DAG 17 ...


Hvalpene har virkelig taget deres nye seng til sig. De klatrer pænt op i den for at sove rusen ud, når de de har været i mælkebaren, og de fleste har også allerede fundet ud af, at man faktisk kan tisse ude på gulvet.


Selma disker selvfølgelig stadig troligt op med mælk og rydder pænt op efter hvalpene.


 H 6 knalder brikker
Natmad H 4 + H 6 + T 2 + T 3 + T 1 +  H 5
Selma med en lidt større favnfuld
H 4 + H 6 hygger med Danilo
Selma tester lågen
Selma hilser på med tigerdyr

DEN 18. JANUAR 2018 - 14 DAGE I DAG ...


I dag runder hvalpene de 14 dage. De er begyndt at bevæge sig noget mere rundt kassen og det lettere oprejst. Det er nu, det begynder at gå stærkt.


Frokosten blev indtaget uden for kassen for første gang i dag, mest fordi Selma lagde sig på tæppet lige udenfor, og så plankede alle hvalpe den ellers lynhurtigt.


Vi rigger en lidt større hvalpegård til i stuen i morgen, så der bliver plads til mere udforskning og begejstring.


Hvalperose
T 1 pote på H 4
T 3 + H 4 + T 1
T 1 oven på H 4
H 5 + T 2 + H 6 nederst
H 4 + T 2 + T 1 nederst

DEN 16. JANUAR 2018 - DAG 12 ...


Som I nok kan regne ud, sker der stadig ikke det store i hvalpekassen ud over at sove og så at spise, selvfølgelig. Det er hvalpene ualmindeligt dygtige til at gøre på de yndigste måder.


Fregnerne bliver mere og mere synlige, men er stadig i småtingsafdelingen.

T 2 + H 6 + T 1
H 4
T 1 sover på bror

DEN 15. JANUAR 2018 - DAG 11 ...


I weekenden har den stået på job i lange baner, så Tycho har passet bedriften.


Nyheden fra i går er, at hvalpene er begyndt at få øjne. Da jeg kom ind ad døren ved midnat, var der simpelthen et par små sprækker hos nr. 1 tæve, og her til morgen er der flere, der har fået et første kig på verden.


Fregnerne er også under anmarch, men stadig så svage, at vi gemmer billederne af dem til om et par dage, hvor de er mere tydelige.


Hvalpene prøver også at rejse sig op nu, men det er ikke helt ligetil endnu.


Og Selma, hun passer hvalpene og tager sig en lur i sofaen, men først når den er blevet redt efter alle kunstens regler.H 6 + T 1
T 2 nu med sprækker
Bunke
Fanger fluer
T 1 + H 5
T 1 små fregner
Selma med favnen fuld
T 3 sprækker
Find Selma

DEN 12. JANUAR 2018 - DAG 8 ...


Selma har virkelig styr på tingene nu. Hun spiser i køkkenet igen, som hun plejer, og kan også godt tage sig en længere tur i haven, når hvalpene er fodret godt af og sover, så det knirker, vel at mærke.


Selma er også begyndt at kalde hvalpene til spisning med sit helt eget lille 'ulvehyl'. At de ikke kan høre noget endnu,

tager Selma sig ikke af.


Selma disker op
T 2 + T 3 leger hule
T 2 + T 1 + H 5
to og to

DEN 11. JANUAR 2018 - EN UGE I DAG ...


I dag er hvalpene en uge gamle. Tiden går selvfølgelig stadig med at spise og sove ... på den ene eller den anden måde.


Hvalpene er også en tur på vægten hver dag, og alle har taget flot på, så flot, at vi nu er nødt til at bruge en lidt større Margretheskål.


Vi kan lige ane de første fregner, og så er hvalpene begyndt at 'klø' med bagbenene, når vi nusser dem bag ørerne. Der kommer også en lyd af og til, som nok bliver til et rigtigt vov om nogle dage.


Jo, det går skam fremad.


3 T + 5 H + 4 H + 2 T + 6 H + 1 T
6 H
4 H
1 T stående buffet
Fra venstre 1 T + 3 T + 6 H + 4 H + 5 H + 2 T
5 H + 6 H
Nr. 1 og nr. 2 tæver

DEN 8. JANUAR 2018 - LIDT FLERE  BILLEDER  ...


Livet går efterhånden sin vante gang i hvalpekassen.


Hannerne nr. 5 og nr. 6 ligger tit og sover sammen,

ligesom nr. 6 godt kan tage sig en ordentlig 'skrawer' alene.


Og så er der begyndt at komme mørke pletter

på trædepuderne.


Nu går der heller ikke lang tid,

før fregnerne også begynder at kunne anes.

nr. 6 han
nr. 5 og nr. 6 hanner
poter

DEN 7. JANUAR 2018 - SÅ BLEV JULEN BÅRET UD ...


Her i huset skal vi have helligtrekonger med, før vi juler af, og det var jo i går. Det betyder også, at vores ferie er slut. Vi har heldigvis mulighed for at arbejde forskudt, så Selma og hvalpene skal ikke være alene hjemme mere end højst en time, så det er super.


I hvalpekassen går det fint. I dag har hvalpene fået en ny vetbed at ligge på, og det kunne de godt lide. Selma var ikke helt tilfreds med den. Den blev i hvert fald 'gravet' godt igennem, før hun besluttede sig for, at den nok var ok alligevel.


I får lidt flere billeder af hvalpe, der, selvfølgelig, sover og spiser. Dem kan man tage ufatteligt mange billeder af, så søde er de.

sover under Selmas forben
nr. 3 tæve får sig en tår
nr. 6 han, nr. 2 tæve og nr. 5 han
sover under Selmas bagben
Der spises og nusses
nr. 1 tæve får sig en lur med Selma

LØRDAG DEN 6. JANUAR 2018 - DAGENS GANG I HVALPEKASSEN ...


Hvalpene er begyndt at bevæge sig rundt i kassen, og Selma kæmper en kamp for, at de skal blive der, hun synes,

de skal være. De bliver puffet rundt med næsen og samlet op og lagt, hvorefter de moser videre, og Selma starter forfra.


Her får I lidt billeder.

Fra venstre de tre hanner og til højre tæve nr. 2 og nr. 3
Tæve nr. 1
Han nr. 6
Selma med favnen fuld af hvalpe

DEN 5. JANUAR 2018 - BILLEDER I HVALPEGALLERIET ...


Så lykkedes det at få taget billeder af hvalpene enkeltvis. De tre tæver kommer først, og så kommer hannerne. Vi har lagt dem på efter fødselsvægt med den mindste først og den største til sidst.


De små gdh-fregner kommer i løbet af nogle uger, og mange af de små hvide blisser og pletter bliver mindre eller forsvinder helt, og nogle brune pletter vokser sammen. Bare så I er forberedt.


Se billederne i hvalpegalleriet her.


DEN 5. JANUAR 2018 - RO I HVALPEKASSEN ...


Så gik det første døgn i hvalpekassen. Hvalpene sover, får bragt mad og drikke, og deres soignering har Selma helt styr på.

De lever med andre ord livet.


De har også været en tur på vægten, og de har tabt sig en lille bitte smule alle sammen, men det plejer jo at ske.


Selma har det godt og virker heldigvis helt uberørt af gårsdagens strabadser.


Og ellers har vi haft travlt med at oprette en side til C-kuldet, som man kan se her, og et hvalpegalleri, hvor der kommer billeder af de enkelte hvalpe lidt senere, og så har vi også rykket rundt på de gamle her på hjemmesiden.


Indtil videre vil det meste om hvalpene stå her under nyheder.


Her får I nogle billeder til en start.

Pigerne og drengene
spisetid

DEN 4. JANUAR 2018 - HVALPE ...


I morges kl. 6 fik Selma seks fine hvalpe. Tre hanner og tre tæver. Hannerne vejer 550, 590 og 630 g. Tæverne vejer 400, 460 og 470 g. Der var en syvende hvalp, en tæve, som desværre var død for et par dage siden, kunne vores dyrlæge se. Hvorfor var der ikke noget, der pegede på.


Hvalpene kom til verden ved kejsersnit. Vi havde aftalt med vores dyrlæge, at hvis veerne ikke gik i gang i aftes/nat, så blev det sådan.


Kejsersnittet gik rigtig godt. Det viste sig, at der var meget væske i fosterblærerne og i livmoderen. Måske er det det, der har lavet balladen ...


Lige nu ligger Selma og hvalpene i fødekassen og hygger, som I kan se på billedet. Selma er træt, men det var også en ordentlig omgang.


Tusind tak til alle for jeres opbakning. Vi kontakter jer, når vi er kommet lidt til hægterne.

sover i bunke

DEN 3. JANUAR 2018 - OG VI VENTER LIDT ENDNU ...


Vi er lige kommet tilbage fra dyrlægen, og der var sket ting og sager siden i formiddags. Det hele ser med andre ord fortsat ud til at skride fremad, som det skal.


Og det var rigtig rart at få at vide, når Selma nu indtil videre har været helt sig selv og budt på verdens mest stille opblokning uden halsen og sitren og graven hul i alting.


Vægten sagde for resten 37,1 kg mod 35,5 kg for nøjagtig en uge siden.


Nu må vi se, hvornår hun giver los. Det bør være snart ...


DEN 3. JANUAR 2018 - OG VI VENTER ...


Alt ser stadig ud til at forløbe planmæssigt, men vi har også været en tur omkring dyrlægen i formiddag for en sikkerheds skyld.


Selma gik i gang med opblokningen i går eftermiddags, altså med at gøre plads, så hvalpene forhåbentlig kan komme ud med fælles indsats.


Vi har aftalt med dyrlægen at se, hvordan eftermiddagen forløber, og så tager vi bestik af situationen ved 17-tiden.


Selma flytter rundt i husets møbler og madrasser og snorker, så det knager og brager, når hun tager sig en lur.


I får et billede fra i formiddags.Selma i frøstilling

DEN 2. JANUAR 2018 - EN HURTIG OPDATERING ...


Vi venter stadig her på 63.-dagen ... De tobenede har haft en nat med noget sporadisk søvn. Selma har sovet i fødekassen, så i den ene sofa og så i den anden, gerne på ryggen alle steder. Så kunne vi rigtig se hvalpene spjætte rundt derinde.


Her et par billeder, mens vi venter.


Selma 63.-dagen
fødekassen i stuen med Tigerdyr og plydselgen Helge

_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved