NYHEDER

DEN 18. JUNI 2019 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 ...


Her hen over weekenden alle hvalpene blevet afhentet af deres nye familier, og, ja, Dines har også fundet et rigtig dejligt hjem. Stor tak til Henrik for hjælpen.


Og vi har allerede, selvfølgelig(!), hørt fra dem, og det flere gange, og det går rigtig godt.


T1 Dalila hedder nu Wilma, H2 Ditlev hedder Holger, T3 Désirée hedder Stella, T4 Ditta hedder Dina, T5 Dyveke hedder Molly,

H6 hedder stadig Ditmar, H7 Dines hedder Olfert, T8 Dorthea hedder Mille, og H9 Detlef hedder Balder.


T3 Désirée, Stella, er jo blevet her, og hun går på med krum hals og leger og leger med mor Selma og halvsøster Hertha. Sikke et trekløver her på gården.


Og så har vi også godt nyt fra to af Herthas kuldsøskende. SP Cassander, Zander, og SP Caroline, Tinka, var med til SJD-udstillingen i Vissenbjerg. Begge kom hjem med Excellent CK. Så bliver det ikke bedre. Stort tillykke til jer.


I får lidt billeder fra weekenden.


Køjeseng

DEN 13. JUNI 2019 - SIDSTE DAG MED HELE HVALPEFLOKKEN ...


Og det var en dejlig en af slagsen. Der er blevet gået til den og tonset rundt og sovet igennem i skyggen. Og så blev det også til en sidste tur på vægten. H7 Dines tog det med stoisk ro.


Sidste nat havde vi forresten et frygteligt tordenvejr, men det tog hvalpene heldigvis i stiv pote.


I morgen begynder den store udrejse så ... Vi kommer til at savne hvalpene, men glæder os over, at Stella bliver her hos os, og at vi har fundet gode hjem til de syv, og måske endda også til den ottende allerede. Mere om det senere.


I får nogle billeder fra i dag.


H6 Ditmar og T1 Dalila drikker vand med Hertha
Lur

DEN 12. JUNI 2019 - SYV UGER OG MEGET MERE ...


Vi er lidt bagefter med opdateringerne, men med ni aktive hvalpe bliver man altså holdt i sving.


Siden sidst har vi haft masser af gæster, både af hvalpekøbere og hundevenner. Tusind tak til jer alle sammen, især til Nanna, der kom forbi med Selmas søster Ronja og Selmas søn Mattis, og Lone, som tjekkede hvalpene igennem og havde fine gaver med til dem.


Når vejret er til det, og det har det heldigvis været på det seneste, er vi ude i haven, og hvalpene elsker det simpelthen. De knokler rundt i hele haven (!), og når de bliver trætte, kommer de tilbage til vores "shelter", som vi stiller op hver dag: et vandtæt underlag, en drømmeseng, masser af tæpper, en hundekurv, en hynde og mig i en havestol.


Hvalpene fyldte jo syv uger sidste fredag, og det betød, at vi skulle til at finde ud af, hvem der skulle bo hos hvem. Dalila flytter til Hornbæk, Dyveke til Tønder, Ditta til Tørring, Dorthea til Greve, og Désirée ... hun bliver her og skal kaldes Stella. Hun er nemlig vores egen lille stjerne.


Ditlev flytter til Kalvehave, Ditmar til Øster Doense, og Detlef til Jyderup. Kun Dines mangler et godt hjem, da en af vores hvalpekøbere måtte melde fra pga. dødsfald. Så hvis I kender nogen, der drømmer om en dejlig hanhvalp, hører vi gerne fra jer!


I får nogle billeder fra haven.


Lur i  skyggen

DEN 3. JUNI 2019 - SEKS UGER OG MEGET MERE ...


I fredags fyldte hvalpene seks uger. Dagen og resten af weekenden blev tilbragt med besøg fra nær og fjern. Lørdag kom Bente på besøg med hvalpenes far, Balder, og hans hundebror Felix og lille Malte, eller Tvebak, som han hedder på stamtavlen. Og han er også familie, for han er nemlig Selmas barnebarn. Vi hyggede os i haven, da der endelig faldt ro på hvalpene ... Indtil da havde de været, bogstavelig talt, over det hele. Vi blev rigtig gode til at tælle til ni! Tusind tak til Bente og hundedrengene for besøget og, ikke mindst, til alle jer andre.


Og i dag har hvalpene været til hvalpetjek hos dyrlæge Nina i Ølby. Køreturen derned var en varm omgang, klimaanlæg til trods, og så var der masser af "hvalpemusik" på vejen. Tycho siger, at han tager høreværn på næste gang. 


Hvalpetjek og chipning gik superfint, og hvalpene undersøgte alt (!), inden de gik i dørken på vores medbragte tæppe.


Det betyder også, hvalpene nu har fået deres stamtavlenavne. T1 hedder Dalila, H2 Ditlev, T3 Désirée, T4 Ditta, T5 Dyveke, H6 Ditmar, H7 Dines, T8 Dorthea og H9 Detlef. Vi har taget billeder af hvalpene enkeltvis her til aften og lagt billeder i hvalpegalleriet, som I kan se her.


Felix, Balder, Malte og Bente siger farvel

DEN 28. MAJ 2019 - TAMTAM I HVALPEGÅRDEN ...


Der er liv og glade dage her i "hundehuset". Hvalpene vokser, så det knager og brager, og der er masser af hvalpekrudt. Heldigvis falder de også om i bevidstløs søvn, når der kommer over dem ...


Senest er de begyndt at flytte om. De trækker simpelthen rundt med vandskålen, så den skvulper over (!), rykker i tæpperne, gnaver i rundstokkene og vender det hele på hovedet i hvalpekassen.


Vi lader havedøren stå åben, når det ikke er alt for koldt, så de kan tonse ind og ud, og det gør de så på fuld tryk.


T4 får klippet negle
H6 ska' vi lege
T3 + T5
Lukas og Hertha
Nu med terrasse
T8 parcour
Leger med Hertha

DEN 16. MAJ 2019 - MUREN ...


Da vi kom ned her til morgen, var tre hvalpe hoppet over "muren" og havde en fest i stuen. Muren, som I kan se på billedet, er lavet, så Selma og Hertha selv kan hoppe ind og ud af hvalpegården, og hvalpene bliver inde ... Der er vist ikke andet for end at skrue en højere plade på.


Sover på tusind måder

DEN 14. MAJ 2019 - ET PAR BILLEDER FRA I DAG ...

DEN 10. MAJ 2019 - TRE UGER I DAG ...


I dag fylder hvalpene tre uger, og i dagens anledning har vi registreret kuldet hos DKK.


Stamtavlenavnene bliver Detlef, Ditmar, Ditlev og Dines til hannerne og Désirée, Dorthea, Dyveke, Ditta og Dalila til tæverne.


Så må vi se, hvem der kommer til at hedde hvad på stamtavlen, når hvalpene skal chippes og dyrlægetjekkes. Vi har bestilt tid i dag, og det bliver den 3. juni, når hvalpene er 6 1/2 uge.


Og så er der jo kun en uge til, at hvalpene tager imod gæster. Vi sender en mail ud her i weekenden.


Tamtam

DEN 9. MAJ 2019 - HVALPENE TAGER STORMSKRIDT ...


Hvalpene begynder rigtig at komme omkring nu, og det er jo dejligt, men det betyder også, at de er blevet lidt sværere at tage billeder af. Men vi klør på ...


I forgårs udvidede vi så hvalpegården, så de fik lidt mere plads at røre sig på. Hvalpene har også fået en kurv til, som især H2 bruger på sin helt egen måde.


I aftes fik hvalpene klippet negle første gang. Det er Tycho med pandelygten og T5, der lægger negle til.


Hvalpene vokser jo støt, så det begynder at knibe med pladsen, når Selma ligger på siden. Vi sniger os til, at et hold kan spise, mens det andet sover, og ellers byder Selma på stående buffet.


I går var der udblødt hvalpefoder på menuen for første gang. Og hvalpene gik, bogstavelig talt, lige om bord i det. 


De brune pletter er også begyndt at blive større, nogle hvide aftegninger forsvinder, og fregnerne myldrer frem.


H2 nede under kurven
T3+H2+T1

DEN 3. MAJ 2019 - TO UGER I DAG ...


Så er det to uger siden, hvalpene kom til verden, og nu begynder der virkelig at ske noget.


Hvalpene har slået øjnene op, og de kan næsten balancere på alle fire nu. Flere har også rundet 1 kg-mærket, og fregnerne kigger for alvor frem.


I går var Selma, Hertha og alle hvalpene med nede hos Pia, vores faste dyrlæge i Bistrup, så Selma kunne få taget stingene efter kejsersnittet. Det gik selvfølgelig superfint.


Hvalpene var med i transportkassen på bagsædet ved siden af Selma. Og det var vist sidste gang, at der var plads i kassen ... Hvor de for to uger siden kunne ligge i den ene ende, var der liiige plads til dem nu.

Middagslur

DEN 29. APRIL 2019 - SÅ SLUTTEDE BARSELSORLOVEN ...


Her i weekenden stod den på job igen, så opdateringerne måtte vente til i dag. 


I får lidt billeder fra weekenden.

Lur
Stor pote og lille pote
Legetøj

DEN 24. APRIL 2019 - BILLEDER I HVALPEGALLERIET ...


Så er der billeder i hvalpegalleriet, som I kan se her.


Det er ikke helt nemt at tage billeder af hvalpe, så størrelsesforholdene snyder lidt, men alt i alt er hvalpene meget ens i størrelse. Han 9 er mindstemanden, men på ingen måde en lille hvalp. De andre er bare større ...


Aftegningerne ændrer sig også, i takt med at hvalpene vokser til. De brune pletter bliver større, og så kommer fregnerne jo også til.


Sover på Selma
Selma styrer tingene
Hertha

DEN 20. APRIL 2019 - DET FØRSTE DØGN I HVALPEKASSEN ...


Så er det første døgn gået. Og det er gået godt! 


I får lidt billeder fra i dag.


Selma med hvalpene

DEN 24. FEBRUAR 2019 - MARKTRÆNING ...


I dag har vi været til marktræning i gdh-klubben på Midtsjælland. Vejret var herligt, der var fugle på terrænet, og så var der især godt selskab.


Der blev skudt over Herthas kuldsøster Freja (SP Cordelia), som fik flot stand for agerhøns. Det er fjerde gang på fire dage, fortæller Henrik, så det tegner vist godt!


Alma (SP Barbara) skulle jagtligt vurderes, og det gik selvfølgelig også superfint. Alma opfylder nu alle krav for at indgå i avl i gdh-klub-regi.


Selma og Hertha var selvfølgelig også med. Selma er allersidst i sin løbetid, så hun måtte hygge sig i bilen ... men med ville hun altså i morges, da bilen blev pakket. Hertha var også ude at løbe en enkelt gang, og det for fuld smadder, og kan se frem til mere i næste weekend.


Alma og Rasmus
Stand og sekundering

DEN 18. FEBRUAR 2019 - SELMA ER PARRET ...


Onsdag i sidste uge var vi omkring Ølby Dyrehospital for at få lavet den tredje progesteronmåling. Den sagde 6,9, og det betød, at det optimale parringstidspunkt var tidligst torsdag aften og ellers fredag/lørdag.


Torsdag morgen pakkede vi så bilen og kørte op til Bente og Balder i Øster Doense i Himmerland. Og hen på lørdag eftermiddag kunne vi så køre hjem igen med "Mission accomplished!"


Selma bliver scannet om fire ugers tid, så vi ved, om bestræbelserne bærer frugt.


Tusind tak til Bente og Balder for indsatsen og til Balders hundebrormand Felix for hans tålmodighed ude i bilen.


I får et par billeder, når hjemmesideprogrammet vil uploade billeder igen. Der er åbenbart gået mandag i den ...


Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


H9 Balder og T5 Molly
Tre tilbage, Molly, Ditmar og Stella
H9 Detlef i skoven
Shelter
Selma i sikkerhed for piratfiskene
T8 Dorthea gør hullet lidt bedre
Farmor Bente med hvalpene
I buret alene
T5 Dyveke får en krammer
H7
T4 + Hertha
T4+T5
Stella
H7 Dines vejes
Alle hen til Fatter
T1 Dalila leger med Hertha
H2 Ditlev i hulen
T4 Ditta får en tår vand
Strong Point Dines
H6 Ditmar får tjekket øjne
Hvalpelur
T3 + H6 trækker tæppe hen over T1
T1
T4
H9 sover på de andre

DEN 24. MAJ 2019 - FEM UGER I DAG ...


I dag fylder hvalpene fem uger. Lige nu ligger de og sover, så det knirker. Og før det spiste de, så det smaskede ...


Hvalpene får mad fire gange om dagen, og der ryger rigtig meget mad indenbords efterhånden, både udblødt hvalpefoder og mælk fra Selma. Men der skal jo også noget til. Da vi vejede hvalpene i aftes, lå de fra 3,4 til 4,2 kg. I starten foregik vejningen med en husholdningsvægt og en margretheskål. Nu bruger vi en spand og en hængevægt.


Vejret var dejligt i går, så hvalpene var rigtig meget ude på terrasssen.


I får nogle billeder.


H2 + H7
T1
H9 + T3
H7 + T8

DEN 21. MAJ 2019 - FIRE UGER ...


Vi er lidt bagud med opdateringerne, men der er simpelthen sket en masse siden sidst på alle firbenede fronter her på gården.


Hvalpene fyldte jo fire uger i fredags, og så gik dørene op for hvalpekøberbesøg. Hundene, både de store og de små, og vi siger tusind tak til jer alle sammen for besøget. Også Herthas hundefar, Theibelgård's Lukas, og hans familie har været her. Og det var sjovt. Lukas og Hertha er simpelthen to alen ud af et stykke!


Vi har også rykket lidt rundt, og forhøjet muren (!), så hvalpene nu kan komme ud på terrassen. 


Og så er Hertha også virkelig sprunget ud som legetante, som I kan se.


Selma disker op
T1
H2
H7 og Selma
FRa kl. 12: H2+H6+T4+H7+H9+T8+T5+T3+T1
T3+T5+T1+H7
I en solstribe
H2 midt i maden + H6+T4+T1+T3
Nu med ny kurv
T5 får klippet negle
Selma disker op
Fra øverst midtfor: T8+T4+T2+H2+T5+H6
T8
alle spiser
Øjne og fregner
T3
T5
T4+T8+H9
Fra venstre T4+T3+H7+H9
H9+H7+H6
H9 fregner på poterne
Henført
Bagsvær ...
Folder sig ud
Tunger

DEN 26. APRIL 2019 - EN UGE I DAG ...


Så rundede hvalpene deres første uge.


Siden sidst har Hertha været inde at hilse på, og det gik rigtig fint. De første fregner er også begyndt at kigge frem på trædepuderne, som I kan se.


Selma har helt styr på hvalpene, så hun er begyndt at gå sig en længere tur i haven og tage sig en lur i sofaen, men når hun så kommer tilbage til hvalpekassen, har hun lige en lille ting med. Her senest blækprutten med de store øjne, som Lone havde med til Herthas kuld sidste år. Hvalpene begynder først at åbne sprækkerne om nogle dage.


Hertha hilser på
Fregner

DEN 23. APRIL 2019 - NU MED HVALPEGALLERI ...


I dag har vi fået taget billeder af hvalpene, så man kan se dem enkeltvis. Vi lægger dem ind på hjemmesiden onsdag. Vi kalder tæverne T og hannerne H, og så har vi sat numre på dem, som vi vil bruge her på hjemmesiden, indtil de får deres stamtavlenavne.


I får også lidt billeder fra dagen i dag.


Alfeører
Hagestøtte
I arm
Spisetid

DEN 22. APRIL 2019 - ET PAR DØGN ÆLDRE ...


Selma og hvalpene er ved at være inde i en god rytme nu. Hvalpene spiser, sover og møver rundt efter Selma i hvalpekassen og ser i øvrigt yndige ud, mens de gør det. Og det kan man tage uendeligt billeder af, og det gør vi så.


Hertha har ikke rigtig luret, hvad der foregår, men hun er blevet lidt mere voksen meget hurtigt.


I dag har vi været nede ved vandhullerne, og så blev der hentet dummy til den store guldmedalje.


Kryds og tværs
Hvalpepyramide
Middagslur
Alle hvalpene
I Selmas favn
Sover i bunke
Sover tungt

DEN 19. APRIL 2019 - HVALPE ...


I dag har Selma fået ni store, flotte hvalpe. Fem tæver og fire hanner.


Dyrlæge Nina vejede mindstemanden til 375 gram og de andre otte fra 580 til 630 gram.


Dagen startede klokken tre i morges med, at Selma fik veer, men der kom ingen hvalpe. Efter nogle timer tog vi ned til dyrlæge Nina for at få Selma scannet, og her viste det sig, at en hvalp, helt bogstaveligt, havde sat sig på tværs i Selmas univers. Derfor måtte det blive et kejsersnit. Det gik heldigvis superfint. Alle hvalpene kom ud i fin stil, og Selma klarede også skærene rigtig flot.


I får nogle billeder fra dagen i dag, og så lægger vi flere på i morgen, når vi er kommet lidt mere til hægterne.


Hvalpene i varmeboks
Selma giver den første tår

DEN 14. APRIL 2019 - SÅ ER VI KLAR ...


Siden sidst har vi flyttet om i stuen, så der er plads til hvalpe-rykind.


Der er rullet vinyl ud over trægulvet, så vi kan lave en stor hvalpegård, når hvalpene begynder at bevæge sig omkring, og fødekassen er redt op og sat ind i hjørnet.


Selma og Hertha har inspiceret og testet kassen og hele setuppet generelt, og det ser ud, som om det er godkendt.


Selma er stadig veltilpas og forbavsende mobil, selvom hun fylder noget mere, og hun lægger sig, selvfølgelig, også stadig i frøstilling og går med i mosen.


Selma og Hertha tester fødekassen

DEN 9. APRIL 2019 - NY DRÆGTIGHEDSSCANNING OG LIDT ANDET NYT …


I går formiddag var vi omkring Ølby Dyrehospital og dyrlæge Nina til førfødselstjek og ny scanning af Selma. Selma er i superform, og hvalpene så fine og store ud og var sprællevende.


Selma er glad og tilpas, selvom maven efterhånden fylder lidt. Hun vejede faktisk 39,7 kg i går, og det er 10 kg mere, end hun plejer, og så er der jo en hel uge endnu ...


Vi er begyndt at fodre Selma tre gange om dagen i stedet for to. Der er simpelthen ikke plads til så meget mad i maven mere.


Vi går stadig en lang tur i vores mose hver dag. Selma tager den i luntetrav nu, men skal stadig lige ud i vandet i lavningerne og snuse efter bekkasiner og krikænder.


Hertha suser rundt, helt som hun plejer. Hertha er for resten på vej ud af sin første løbetid, så nu kan det være, hun er klar til at overveje at komme ind i de voksnes rækker. Det må vi se.


Herthas søster Freja (SP Cordelia) deltog i gdh-klubbens markprøve i Jylland i lørdags, en meget hyggelig dag, hvor Freja og hendes familie også fik hilst på Frejas far Lukas og anden hundefamilie. Freja blev ikke præmieret, men fik en flot kritik af dommeren. Stort tillykke til Freja og hendes familie.


Vi har også fået nogle fine billeder af Zander (SP Cassander) fra vores gdh-redaktrice, Lisbeth. Zander og Allan havde været med til agerhønsetælling på Ærø. En rigtig god dag, sagde Lisbeth. Vi kan desværre ikke hente billederne ind, men siger Lisbeth stor tak for de dejlige billeder af Zander.


Der har også været en familieforøgelse i vores hundefamilie ...


Herthas bror Mattis (SP Columbus) er blevet far. Han har godt nok været vaks, og det kommer jo ikke bag på os. Mor til hvalpene er Ronja, Selmas kuldsøster. Det var ikke helt meningen, som I nok kan regne ud, men sådan kan det jo gå.


Kuldet bliver stambogført i DKK. Mattis er derfor blevet hd-fotograferet lidt før sine søskende. Mattis har HD-A, Ronja har HD-C, og begge har HD-indekser over 100, så det er superfint. Og både Mattis og Ronja testet fri for PRA. Herligt!


Vi ønsker Nanna og alle hundene, store som små, god vind i de sidste uger på matriklen og hos deres nye familier.


I får et par billeder af Ronja og Mattis fra i efteråret, da vi passede dem her.


Hvalpebrystkasse med hjerte
Selma
Ronja oktober 2018

DEN 18. MARTS 2019 - SELMA ER DRÆGTIG ...


I dag har vi været på Ølby Dyrehospital

for at få Selma scannet.


Og det er ganske vist: Selma er drægtig.


Vi kunne tælle hele ni hvalpe, og dyrlægen sagde,

at der godt kunne være flere …


Selma skal føde i påskeferien

omkring den 18. april.I får et billede af to fine bobler ...

Selma i lavningen
Hertha i en stille stund
Mattis 9 mdr. oktober 2018
Freja og Henrik

DEN 19. FEBRUAR 2019 - BILLEDER ...

Balder

DEN 6. FEBRUAR 2019 - SÅ ER VI I GANG …


Men vi må da hellere lige få rundet 2018 ordentligt af først …


Midt i oktober læderede Selma sin venstre akillessene, og dyrlægen ordinerede "ikkeeksplosiv motion", dvs. højst trav, og gerne masser af det, og så ny kontrol midt i december.


Der blev vores planer om hvalpe i foråret 2019 sat på hold, og jagtsæsonen for Selmas vedkommende blev aflyst. Hun tog det rigtig pænt, men sådan er Selma jo.


I december gik den så igen til Faxe Dyrehospital med Selma, og her fik vi rigtig godt nyt!


Vi blev bedt om at trave ude på vejen, og Selma travede simpelthen igennem. Dyrlægen sagde: "Hun flyver jo."


Ultralydsscanningen bekræftede også, at der kun var lidt arvæv og væske tilbage, så vi fik simpelthen at vide, at Selma bare kunne give los nu. HERLIGT!


Hertha
Hertha er flyvende
Selma

Det betød til gengæld, at Hertha fik lov at komme mere med på jagt med Tycho.


Og Hertha har virkelig givet den gas her i efteråret, og alle jægere, hun mødte på sin vej, skulle da lige have en highfive i bare begejstring. Hun er en "firecracker"!


Vi har desværre ingen billeder fra jagterne, men her nogle billeder herhjemmefra. Fuldt skrald, og alt skal samles op!


Den 4. januar 2019 fyldte C-kuldet, og altså også vores egen Hertha, et år.


Alle Herthas søskende fik en fødselsdagshilsen, og på alle de dejlige tilbagemeldinger kan vi høre, at alle har det rigtig godt, og at der rigtig er linet træning op her til foråret.


Herthas bror Zander (SP Cassander) deltog også i 5-klub-udstillingen i Uldum og fik Very Good med hjem.


Vi siger stort tillykke med præmieringen.

Hertha på to hjul i svinget

Vores hvalpeplaner begyndte også at røre på sig igen, og efter grundige overvejelser er valget af hanhund faldet på Gloriousgrizzly eller Balder, som han kaldes.


Vi har valgt Balder, fordi han kommer af de samme linjer som Selmas mor, Amanda. Linjer, som vi ved, kan levere, når det gælder sundhed, jagt og, ikke mindst, racetype.


Vi har desværre ikke et helt frisk billede af Balder, men vi arbejder på sagen. Indtil videre får I et billede af Balder fra hans 1 års fødselsdag, så der er sket lidt siden dengang for vel 2 1/2 år siden. I kan se mere om Selma og Balder her.


I sidste uge tog Selma så fusen på os og blev løbsk en måned før forventet, og så var det jo med at få hurtigløberne på.


Parringstilladelsen fra gdh-klubben er derfor på plads, så nu handler det bare om, at Selma er klar. Formentlig midt i næste uge, men det finder vi ud af med progesteronmålinger. Den første måling bliver taget nu på fredag på 10.-dagen i Selmas løbetid.

_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved