NYHEDER 2014
Tea i Sverige 2
Alfred og Ludvig
Før Almas vandgang
Alma på trappen
Selma
Anly på udstilling

20.  SEPTEMBER 2014 - DKK-UDSTILLING I HILLERØD ...


I lørdags var Selmas kuldsøskende Ludvig (Amadeus) og Ronja (Aurora) meldt til udstillingen i Hillerød. Ludvig fik Very Good, og Ronja fik Excellent. Tillykke! Dermed mangler Ludvig kun en jagtlig vurdering for at være avlsgodkendt i gdh-klub-regi.


I alt var der meldt 12 gdh'er til, så det var både rigtig hyggeligt og dejligt. Og så blev der jo også delt titler ud. Stort tillykke til Cally og Thor med Københavnsvindertitlen.


Bagefter kørte vi hjem og hyggede os i haven. Mange tak til Birthe og Ludvig og Nanna og Ronja, fordi I kom, og Nanna og Ronja helt fra Sverige. Og tusind tak for billederne fra Birthe og Rikke.


I får lige et par billeder fra dagen.

Ludvig
Ludvig

8. SEPTEMBER 2014 - BILLEDER FRA B-KULDET ...


Vi hører løbende fra hvalpene og deres familier og får nye billeder.


Tusind tak for alle de gode historier og billeder! Bliv endelig ved med at sende flere!!

Hannibal
Alfred

6. SEPTEMBER 2014 - OPDATERINGER ...


Så har vi fået retableret alle vores opdateringer, der på mystisk vis forsvandt i juli. Det var træls, men også dejligt at have alle billederne i hænderne igen.


Der er jo sket et og andet siden sidst, og det kan I bl. a. læse om nedenunder.


Men vi vil da lige nævne, at Selma her senest har deltaget i marktræning. Det var som altid nogle gode dage og rigtig hyggeligt. Men mange af fuglene syntes, ligesom vi andre, at vejret var lidt træls og havde fundet ly andre steder.


Selmas kuldbror Tyr har også været af sted til jagtlig vurdering og er blevet godkendt, så nu er han klar til gdh-klubbens  hanhundeliste og avl.


Tusind tak til Jørgen og Karin for de fine billeder.

17. AUGUST 2014 - FAMILIEDAG ...


Familiedagen i gdh-klub-regi løb endnu engang af stabelen her hos os på en dag, der bød på lidt af hvert sådan rent vejrmæssigt. Men det holdt ikke nogen tilbage. Alle nåede lidt træningssjov på marken og i vandhullet, inden sluserne bogstavelig talt åbnede sig. I laden var der heldigvis tørvejr og frokost, kaffe og kage og rigtig godt selskab. Og ikke mindst

halmballer, som man kunne tage sig en velfortjent lur på.


Tre af Selmas kuldsøskende kom, og det var Ludvig, Arthur og Anly helt fra Holland, og så kom der seks af hvalpene fra B-kuldet, nemlig Tea, Alma, Olga, Alfred, Hannibal og Balder. Tusind tak, fordi I kom. Det var skønt at se jer alle sammen!


Og også stor tak til Jørgen og Karin og Torben for de fine billeder.


Billedet af Anly med fasanen siger vist alt om, hvordan vejret endte med at blive.


siddende Ludvig hilser
Beatrice


I torsdags flyttede Benjamin hjemmefra.

 

Benjamin skal hedde Alfred og er flyttet til Limhamn i Sverige hos Kristina, Lasse, Josefine, Nicoline og Ludvig. Turen hjem til Sverige gik fint med Ludvig ved Alfreds side, og da den nye have var blevet udforsket, lagde Alfred sig til at sove i haven. Den er vist godkendt.

 

Alfred har også været med ude og hente familiens hest og fået snuset til lidt mere svensk landskab.

 

Vi ønsker rigtig meget held og lykke fremover og ser frem til at høre nyt og se billeder.


Alfred på liggestol


Balder med børnene

Vi har fået en dejlig sommerhilsen fra Selmas kuldbror Ludvig, som er så heldig at bo ud til stranden her på Nordkysten. Der er blevet badet til den store guldmedalje her i varmen, men også ligget på langs i skyggen.


Og så har Ludvig vist set fodbold-VM og lært et par gode finter. Messi kan bare komme an!

12. JULI 2014 - BALTASAR MOD NYE HORISONTER ...

 

Så er Baltasar lige blevet hentet af sin nye familie. Vi ønsker al mulig held og lykke og ser frem til at høre og se nyt om Hannibal, som Baltasar skal hedde.

 

I går havde vi endnu en varm dag. Baltasar var igen ude at soppe, og om aftenen gik vi en tur ned til vandhullet.

 

Billederne taler vist for sig selv.


Baltasar på vej hjem
Baldrian tæver vandkanden

9. JULI 2014 - HD-INDEKSER til A-KULDET ...

 

Her per 1. juli er der beregnet HD-indekser igen, og denne gang er hele A-kuldet med på nær Ronja, som jo bliver omfotograferet.

 

Selma, Ludvig, Anly og Tyr har alle HD-A, og de tre første har fået indeks 114, mens Tyr af uransagelige årsager har fået 115.

 

Arthur med HD-C har fået indeks 103 og ligger altså over racens gennemsnit, som er 100.

 

Alle hvalpene har en indekssikkerhed på 0,602.

 

Deres mor Amanda med HD-B har fået indeks 110 og en sikkerhed på 0,696.

 

Deres far Diktat med HD-C har fået indeks 113 og en sikkerhed på 0,699. Diktat har nemlig også en tævehvalp i et andet kuld, der er blevet HD-fotograferet, også med HD-A. Tillykke til Nynne med det!

 

Vi har fået en dejlig hilsen fra Selmas kuldbror Tyr, som nyder livet i det fynske sommerland. Tyr er meldt til jagtlig vurdering i gdh-klubregi, og hvis de kan nå at træne, kommer han også på markprøve til september.

 

Her et par billeder. Tusind tak for dem!

Tyr 21 mdr.
Tyr unplugged!

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


14. DECEMBER 2014 - HANNIBAL PÅ BESØG ...


I går havde vi besøg af Hannibal (Baltasar) og hans familie. Vi gik en god tur ud til søen, hvor hundene fik dyppet poterne og lidt til, kigget på brunnakker længere ude på søen og trykket den af på strandstykket og i mosen. Der var masser af fært og heldigvis også et par fasaner, trods blæsevejret, så vi siger tak for træningen.


Billederne siger vist alt om Hannibal. Charme, selvtillid og gode ører.


Vi siger tusind tak for besøget og glæder os til, vi ses igen.

Hannibal inden afgang
Hannibal derudad
Hannibal
Hilser på fårene

4. NOVEMBER 2014 - BESØG AF BALDER ...


I søndags kom Balder (Baldrian) og Frank, Asger og Rasmus på besøg. Og Balder lignede sig selv. Masser af energi og fuld af gåpåmod. Så meget, at han endte med at springe ud i vandhullet, efter 'Sælma' havde vist hvordan. Balder havde så ikke helt luret, at man også skal bruge bagbenene, når man svømmer. Der skulle en lille redningsaktion til, Tycho blev våd til brystet,  men en flot start, det var det.


Balder tog heldigvis oplevelsen i stiv pote og fortsatte med at vise, at han er ved at være dygtig til at apportere, og så fulgte han vældig med, da Selma tog stand ved grøften og rejste en fasan. Og da vi var kommet over på den anden side af læbæltet, og der var vind i næsen, kom der for alvor fart over feltet.


Tusind tak for besøget, og kom snart igen!

Svømning
Balder på armen
Vandapport
Fart over feltet

27. OKTOBER 2014 - NYT FRA TEA, ALFRED OG OLGA ...


Vi har hørt fra Tea (Benedikte), som har tilbragt en del af efterårsferien på ødegård i dejligt terræn i Sverige. Ellers slår hun sine folder på Vestamagers store naturområder.


Alfred (Benjamin) bor jo i Sverige, og han er så heldig at have en dejlig labrador i familien, som I kan se. Alfred har også været med til ridestævner, og så ser det ud til, at han og Ludvig hygger helt gevaldigt.


Og Olga (Beatrice) holder sin familie i gang og har allerede været med og kigge på jagt, senest i går. Krikænder og duer er vist ingen sag.


Tusind tak for de fine billeder af Tea og Alfred.

Tea i Sverige
Alfred og Lisa

26. OKTOBER 2014 - BESØG AF TAKAO OG ALMA ...


Siden sidst har vi haft besøg af både Takao (Brorson) og hans GDH-bror Buster og ugen efter af Alma (Barbara). De fik sig begge to en tordenspæner med Selma i haven og på marken, og bagefter stod den på en tur i mosen. Det var et hit for alle parter.


Takao fik smisket for mor Amanda, men hun var ikke synderligt interesseret. Amanda sagde vel nærmest "skrid!". Det tog Takao sig nu ikke af, og Amanda tøede selvfølgelig op.


Og Alma endte med at springe i vandet af bare begejstring. Vi har desværre kun et før-billede. Fasanerne var så flinke at være hjemme, da Alma var her, så dem fik hun også hilst på.


Vi siger tusind tak for besøgene og glæder os til at se jer alle sammen igen.

Takao hilser på Amanda

16. OKTOBER 2014 - A-KULDET FYLDER 2 ÅR ...


I dag bliver Selma 2 år, og selvom dagen måske starter lidt kedeligt, så er der godt i vente.


Der bliver nemlig stillet an med jagt i eftermiddag. Der er godt med fasaner i læbælterne, bekkasinerne er trukket ind i lavningerne, og så er der garanteret også både krikænder og gæs i luften lidt senere.


Billedet er lidt snyd, for det er ikke fra i dag, men fra august, da vi havde besøg af Ronja og Ludvig. Vejret er bare slet ikke til billeder lige nu.


Vi runder af med at ønske Arthur, Ludvig, Tyr, Ronja og Anly tillykke med de to år. Vi har glædet os over at høre fra jer og se jer alle sammen i det seneste år og ser frem til, at vi ses igen. Og det bliver forhåbentlig først i det nye år, hvor vi satser på at holde en forsinket fødselsdags-komsammen.


Knæk og bræk til alle resten af jagtsæsonen!

27. SEPTEMBER 2014 - NYT FRA ANLY ...


Selmas kuldsøster Anly (Anastasia) i Holland har været på udstilling i Rotterdam, og det gik rigtig godt.


Anly blev Beneluxvinder 2014!


Vi siger tillykke med det flotte resultat og tak for billedet, som vi ved, var svært at tage i sådan en træls halbelysning, og så ønsker vi knæk og bræk til jagtsæsonen i Holland.

Ronja
Alma
Olga
Tea
Tyr
B-hvalpe
Hannibal
Arthur
Leger med Selma
Ludvig og Ronja
Balder til familiedagen
Tyr
Ved vandhullet
Anly

6. AUGUST 2014 - AFSKED MED SILAS ...


Vores egen spilop, vores vildøre og grå eminence er her ikke mere. I sidste uge gik det pludselig hurtigt ned ad bakke med Silas' helbred, og i mandags den 4. august måtte vi så sige farvel til Silas.


Silas blev 11 1/2 år, og på nær seks måneder har Silas boet her på gården lige så længe som os.


Silas var med, da vi satte hus i stand og plantede haven til med hække og træer. Han var med, da vi plantede læbælterne, og vi fik gravet vores vandhul mod syd. Silas var fast inventar, og det vil han altid være.


Vi hentede Silas hos Gunnar og Dorthe Thorkilsen i maj 2003. Han var den mindste i kuldet, men så var personligheden så meget desto større. Silas satte kolorit på tilværelsen lige fra begyndelsen. Det ændrede sig ikke med alderen, selvom tempoet droslede lidt ned, efter Silas som 7-årig ødelagde sit ene korsbånd og blev opereret, desværre uden den forventede bedring.


Der var ikke den jorddynge, Silas ikke kunne jævne. Der var ikke det tæppe, Silas ikke kunne ruske sønder, hvorefter han tog det på og spankulerede rundt med det i halve timer. Sit flodhestetrick har han brillieret med igen her i sommer i mudderhullerne.


Samtidig syntes Silas også rigtig godt om at hygge. Han elskede at sidde på skødet eller at ligge i arm i sofaen. Da Silas var blevet fire, kom Amanda til, og her viste Silas sig som den perfekte legeonkel. Og senest med Selma har Silas igen vist sine fine evner udi den kunst.


Jagtligt var Silas en rød Ferrari. Det er ikke helt efter racestandarden, men den havde Silas vist ikke læst. Der var ikke det vandhul, der ikke skulle gennemtrawles for fuld skrue. Der var ikke den såt, der ikke skulle endevendes for vildt.


Som unghund vandt Silas gdh-klubbens markprøve i 2004 i en alder af knap 13 måneder. Kritikken siger på en eller anden måde alt om Silas i hans velmagtsdage. Læs den her.


Vi har begravet Silas et ganske særligt sted her på gården. Herfra kan Silas holde øje med, om hundearbejdet i mosen lever op til hans fine standard. Her viste han i den grad sin duelighed som råvildtdriver og stående hund for fasan og sneppe. Silas kan også følge med i, hvad der sker på markerne, hvor han var den første til at tage stand for vilde vagtler. Så bliver det ikke større.


Vi lægger flere billeder på Silas' side lidt senere. Se den her.

Silas 6 uger
Inden såten
I arm med Fatter
Silas i solen
Vandpjask
Stand
Silas og Selma
grå eminence

6. AUGUST 2014 - ROD ...


Der er sket ulykker hos vores webudbyder, så alle vores opdateringer siden 8. juli er gået fløjten. Vi sørger for at få dem retableret snarest.

28. JULI 2014 - OPDATERINGER ...

 

Vi er bagefter med opdateringerne, så meget, at vi har fået en 'klage' fra vores gode hundeveninde Mette. Det kan vi jo ikke have, så her kommer der en ordentlig dyne.

 

Vi regner for resten med at se alle hvalpene til familiedag her d. 17. august, og det glæder vi os meget til.

 

I lørdags flyttede rosinen i pølseenden, Beatrice, så hjemmefra. Beatrice skal hedde Olga og er flyttet ned til Stege og Peter, Christel og Marius. Vi har lige hørt fra dem, og det går rigtig godt. Olga har indtaget haven og har bl.a. hilst på naboens labrador, som vist endte med at få en forpote lige midt i panden. Så ved vi jo godt, hvilken vej det går ...

 

Vi ønsker god vind og glæder os til at høre nyt og se billeder.


Tumler med Selma
Sover om bordben
Benjamin
Alfred og Ludvig
Tycho med Beatrice
Alt kan apporteres

Vi har været omkring både Tea, Alma og Takao med stambøgerne, som først kom dagen efter, hvalpene blev hentet.

Det var skønt at se alle i deres nye hjem.


Tea kommer med på tur på fælleden, når hun altså ikke giver den som kanin. Alma har smagt på sin første due, og Takao kommer med på marken hver dag sammen med sin storebror Buster.


Vi har hørt fra Hannibal, som rigtig har været omkring. Bl.a. på Møns Klint, hvor han i modsætning til andre var så heldig at blive båret op og ned af alle trinnene.

 

Og så er der også nyt fra Balder, der er faldet rigtig godt til. Balder får gået tur og hilst på og leget med mange nye hunde og helt generelt bare hygget med hele familien.

 

Vi siger tusind tak for alle de fine billeder og gode historier.


GDH-kaninen Tea
Takao og Buster
Ludvig har bolden
Alma med skovdue
Skyggelur

14. JULI 2014 - PÅ GENSYN TIL BALDRIAN ...

 

I går blev Baldrian, eller Balder, som han skal kaldes, hentet af sin nye familie. Balder skal nok få det sjovt med drengene Asger og Rasmus og deres forældre Mette og Frank.

 

Vi ønsker god vind og ser frem til at høre nyt.

 

Vi har også hørt fra Hannibal (Baltasar) og hans familie. Det går rigtig godt. Hannibal har udforsket hele haven og bl.a. spillet fodbold med Kåre og hygget med Liva.

 

Når hvalpene vokser til, og det gælder for resten dem alle sammen, skal de også med på jagt, så det bliver spændende.

 

Nu har vi så Benjamin og Beatrice tilbage til at sætte liv i kludene, og det gør de. Bare spørg Silas!

Benjamin
Baltasar sopper
Baldrian fører an
Beatrice leger med Silas
Beatrice i vandhullet

11. JULI 2014 - SIDEN SIDST ...

 

De fire hvalpe, der stadig er her, synes, det har været lige lovlig varmt på det seneste. Så kan man vælge at tilrettelægge dagen som i Syden, altså fuld skrue på fra klokken 4:30 til 8:30 og så på igen fra kl. 18 med siesta midt på dagen. Og det gør de så! Der bliver sovet i de mærkeligste stillinger i skyggen, og så har de også set ideen med hundenes 'badekar', altså en stor plastik-skildpadde-sandkasse, der er vand i i stedet for sand. Baltasar har allerede soppet flere gange helt selv.

 

I onsdags var hvalpene og Selma med Tycho på besøg hos kollegerne på rådhuset, og det var vist et hit for alle parter. Beatrice, der allerede har vist interesse for vandslanger, lagde sig til at sove et ganske særligt sted, som I kan se.

 

Vi har også hørt fra Takao. Han har det dejligt, kan vi se på de to videoer, Søren har sendt, og så får han gået nogle gode ture med Buster og Søren. Vi siger mange tak for videoerne.


Baldrian får sig en lur
Beatrice har skindet
Beatrice og Benjamin
Baldrian og Beatrice
Benjamin på skindet
Tyr på vej til Lyø

8. JULI 2014 - TRE FLYTTER HJEMMEFRA ...


I dag er de første tre hvalpe flyttet hjem til deres nye familier.


Barbara var den første, der tog af sted. Hun skal kaldes Alma og er flyttet hjem til den brune labrador Luna og så selvfølgelig Rasmus og Rikke. Alma er vist flyttet ind med manér, og Luna ser ud til at nyde selskabet.


Brorson er også flyttet, og det hjem til gdh'en Buster på 11 og Søren. Brorson skal hedde Takao, som er japansk og betyder ædel. At dømme efter Buster og Takaos første møde kan det kun blive godt!


Og den sidste, som rejste i dag, var Benedikte, som skal hedde Thea. Thea er flyttet hjem til Ida og Ane og deres  forældre Jeppe og Signe. Og ud fra billederne ser det også her ud til, at Thea bare har sat teltpælene godt og grundigt i.


Vi ønsker alle rigtig meget held og lykke fremover og håber på at få masser af billeder og gode historier!


De fire sidste hvalpe flytter hjem til deres familier i den kommende uges tid.


I får lidt billeder herhjemmefra i dag og så et par stykker med Alma og Luna.

Beatrice ordner vandet
Benedikte er klar til afrejse
Alma og Luna
Baltasar tager sig en slapper
Slås med grime
et godt match

7. JULI 2014 - SIDSTE NAT MED KLIKEN ...


I morgen skal de første hvalpe flytte hjemmefra. Det er jo slet ikke til at forstå ...


I dag har vejret ikke været specielt godt, så vi har været lidt mere inde, end vi plejer. Her til aften klarede det heldigvis lidt op, og så kunne der jo blive brændt lidt hvalpekrudt af. Og det blev der så!


Der blev også tid til en sidste tur på vægten, og så blev der klippet negle en tredje gang.

Beatrice med løb
Baldrian på vægten
Selma leger trækkeleg med fem hvalpe
Brorson får pedicure
B-kuldet

5. JULI 2014 - LAND OG VAND ...


Her til aften har hvalpene været med på marken og en tur ved vandhullet. Vi kørte derned, for der havde været for langt at gå ud og hjem, så det blev til endnu en køretur, nu i den anden bil og i et andet bur.


Vi skal hilse at sige, at hvalpene tændte på alt det nye. De strøg af sted på de nyslåede græsbaner og ind i det høje græs, og vandet traskede de også ud. Det var også dejligt lunt. Og inden turen gik hjem igen, fik de en god løbetur på marken.


Amanda var selvfølgelig med, og der blev også tid til et pitstop på halvvejen.

På vej til vandhullet
Pitstop
På vej hjem
Huhej
I vandet
På marken

4. JULI 2014 - ENDNU ET BESØG ...


I dag har vi haft besøg af Jesper og Jakob, Lasse og Silas. Hvalpene fik rigtig leget og hygget med drengene og slåsset med skind og fasandummy. Dummyen har nu mistet frakken, og alle fjerene ligger spredt over det hele.


Med andre ord, endnu en god dag i haven. Vi siger mange tak for besøget.

Benedikte med fasandummy
Skind
Selma og Baltasar
hygge

3. JULI 2014 - HAVEHUNDE ...


Hvalpenes syvugersdag kom og gik i tirsdags, og den blev, ligesom de fleste andre nu, tilbragt i haven, hvor hvalpene rigtig slår sig løs. Vi har haft endnu flere besøg af både store og små, og vi siger mange tak for alle de dejlige besøg.


I går startede hvalpene også med en hurtigspæner i haven fra morgenstunden, men så trak det sammen, og hvalpene oplevede deres første tordenvejr med stort T og skybrud. Det tog de sig ikke af og sov bare videre inde i stuen.


I går kom vores gode gdh-veninde Lone og Robert forbi. Lone er hunde-fys og rettede alle hvalpene, så det hele sidder rigtigt, når de skal til at flytte hjemmefra i næste uge. Uha, tiden er gået alt for hurtigt ...


Vi har heldigvis fundet gode hjem til dem alle sammen, og det er vi meget glade for!


I får lidt billeder fra de seneste dage.

Amanda
Baldrian og Benjamin
Selma med piratfisk
En kurvfuld hvalpe

1. JULI 2014 - HOS DYRLÆGEN ...


Ja, det var jo i går, men vi nåede simpelthen ikke at lægge noget på hjemmesiden. Dyrebesætningen blev nemlig også udvidet i går med tyrekalven Kasper.


Køreturen gik fint. Nu var det jo også tredje gang.


Benedikte fandt sin helt egen måde at hvile hagen på, mens vi ventede på, at det blev vores tur udenfor i bilen med bagsmækken oppe.


Og dér var ikke kedeligt. Der kom nemlig andre biler og mennesker, der selvfølgelig også lige skulle hilse på hvalpene. Og så kom der sandelig også en stor kloakbil, som larmede en del, men derfor lagde hvalpene sig nu alligevel til at sove, efter de havde kigget lidt på den.


Sundhedstjekket gik godt, og alle hvalpene blev fundet fine og dejligt nysgerrige og uimponerede af vores dyrlæge. Hele rummet blev da også undersøgt fra gulv- til hvalpehøjde. Især Baldrian interesserede sig for de elektriske installationer.


Da hvalpene så havde været hele vejen rundt, tog de sig en lur på gulvet. Brorson lod sig heller ikke ryste af en tur på vægten og sov bare videre.


Da vi kom hjem igen, vågnede alle hvalpene op til dåd og gav Selma en ordentlig hyggemuler.

Benedikte med hagestøtte
Brorson
Beatrice med urtepotte
Baldrian får tjekket bid
Man bliver træt
Hvalpene muler Selma

29. JUNI 2014 - UDE OG HJEMME ...


Her i weekenden har hvalpene og Amanda været på besøg hos Ane og Ida og deres forældre. Der blev gået på opdagelse, spænet rundt i haven, spillet bold osv. osv. og bare helt generelt hygget i stor stil.


Køreturen var lidt længere end sidste gang, men det tog hvalpene fint, og der blev knaldet brikker i den grad på vejen hjem. Vi siger mange tak, fordi vi måtte komme på besøg.


Vi har også haft hvalpebesøg herhjemme i haven. Det var superhyggeligt! Vi og hvalpene har virkelig nydt det!!


Og hvalpene ... Ja, de trives og knaster rundt i hele haven. De løber rundt i 'skoven' i bunden af haven, og så giver det jo også et ekstra kick, at skovduerne flyver op.


Amanda byder stadig på mælk, men hun er ved at være træt af det, så vi har sat en stol ud til hende, hvor hun kan være i fred, samtidig med at hun kan holde øje med det hele.


Der er endnu flere billeder i hvalpegalleriet.

Benedikte spiller bold med Ida
Brorson
Baltasar trykker den af!
Ane med hvalpene
Baldrian
Amanda

25. JUNI 2014 - I HAVEN ...


Hvalpene rundede deres seksugersdag i går. Den blev tilbragt i haven, hvor vi også fik besøg i flere omgange. Det var rigtig hyggeligt!


Hvalpene kommer rigtig meget omkring på egen hånd nu, så vi er blevet gode til at tælle til syv. Alle er nu flinke til at komme 'hjem' og kravle ind i hulen under drømmesengen, når de bliver trætte.


De var også en tur på vægten i aftes, og alle følger stadig deres vægtkurver. Højdespringer er stadig Baltasar, der hele tiden har været den største og nu er pænt over 5 kg.


Her lidt friske billeder.

Må vi komme med
Giver du en tår
Baltasar har en sok!
store hvalpe

24. JUNI 2014 - DET SIDSTE HD-RESULTAT TIL A-KULDET ...

Anly

Så kom der resultat fra Holland, og Anly har HD-A.


Det var rigtig dejligt!


Anly bliver formentlig meldt til Benelux-udstillingen

i Rotterdam 7. september, så det bliver spændende!


Så er hele A-kuldet HD-fotograferet.


Der er HD-A til Anly, Ludvig, Selma og Tyr,

og HD-C til Arthur og HD-D til Ronja.


Ronja bliver, som vi skrev, omfotograferet.


Anly og Ronja bor i udlandet, så deres resultater får vi også registreret på Hundeweb af hensyn til HD-indeks. Ronjas resultat venter vi med at registrere, til vi har det endelige.


Her et billede af frække Anly.

23. JUNI 2014 - FLERE HVALPEBESØG ...


Her i weekenden har vi igen haft besøg af nogle af vores hvalpekøbere. Vi havde hvalpene med i haven, og vi skal hilse at sige, at der blev gået til makronerne.


Hvalpene fór simpelthen rundt. Ind og ud af bøgehækken og rundt i rabarberne osv. osv., når de altså ikke sloges med rådyrløb og fasanvinger ... eller lå i arm.


Børnene, og deres forældre, naturligvis, var et stort hit hos alle hundene.

Baltasar og Beatrice
Ida og Ane med Silas og Benjamin
Benjamin med rådyrløb
To der vil ud

20. JUNI 2014 - BESØG FRA SMÅLAND OG ENDNU ET HD-RESULTAT ...


I fredags kom Selmas kuldsøster Ronja, bassethunden Balder og Torben og Nanna på hvalpesnus.


Ronja lignede sig selv og var glad og tilpas. Hun og Selma fik sig en ordentlig tordenspæner i haven. Selma kender jo alle smuthullerne, og Ronja var heller ikke sen til at suse rundt under buske og træer. Balder tog sig en solo-spadseretur i haven og gravede sig et lille hul, som han lagde sig til at sove i. Det var altså også varmt.


Vi fik også tid til en god tur ud over markerne og et dyp i vandhullet. Silas viste endnu engang sit flodhestetrick. Altså ud i vandhullet og så ellers nakken i og frem og tilbage. Silas var kulsort og havde andemad i hele hovedet, da han var færdig. Den stod selvfølgelig på en spuler, da vi kom hjem ... Og vandet var dejlig varmt, for slangen havde ligget i solen.


Der er kommet HD-resultat til Ronja, og hun har desværre HD-D.


Det er vi naturligvis kede af. På den anden side ser Ronja ikke ud til at være besværet på nogen måde, og derfor har vi aftalt at vente 6 mdr., og så bliver Ronja omfotograferet. Og så må vi se.


Tusind tak for det dejlige besøg!

Ronja
Søstre
Ronja i vandhullet
Silas spules ren

19. JUNI 2014 - HVALPE PÅ TUR ...


Vejret var ikke rigtig til en tur i haven i dag, og så kan man jo lige så godt køre en tur, og det gjorde vi så. Amanda og hvalpene blev sat bag i bilen, og så gik turen op til Helsinge efter hvalpefoder. Der var lidt piben på bagsmækken til at begynde med, men Amanda var klar med en trøstetår, og så faldt der ro på.


Altså lige bortset fra Barbara, der selvfølgelig sad med næsen ude mellem tremmerne, da vi nåede frem, og bagsmækken gik op.


Hos Dollardog blev hvalpene dikkedikket og begavet med en plydsbæver af Pia. Bæveren er et stort hit i hvalpegården, og vi siger mange tak for den fine gave.


Her til weekenden står den på job og hvalpebesøg, så opdateringerne holder lige en lille pause.


Der er lidt flere billeder fra i går i hvalpegalleriet.

På tur
Beatrice apporterer bæver

17. JUNI 2014 - 5 UGER ...


I dag rundede hvalpene deres femte uge, og det fejrede vi bl.a. med hele to ture i haven. Der bliver rigtig løbet omkring nu, men stadig ikke for langt væk fra tæpperne og drømmesengen. Og så er der blevet leget hule i dag. Alle hvalpene synes åbenbart, at det er en fest at kravle ind under drømmesengen, når der er lagt et tæppe hen over.


Hvalpene er begyndt at slås og snakke med store bogstaver, og når Selma synes, det går for hårdt for sig, går hun imellem, så der kan falde lidt ro på gemytterne igen. Og det ser ud til at virke.


Silas besluttede sig også for at interessere sig lidt for de små i dag, og det var vist sjovt for begge parter.


Og så har vi i dagens anledning besluttet, hvem der skal hedde hvad på stamtavlen.


Tæve nr. 1 skal hedde Benedikte, nr. 2 Barbara og nr. 3 Beatrice. Han nr. 4 skal hedde Benjamin, nr. 5 Baldrian, nr. 6 Brorson og nr. 7 Baltasar.


Der er lagt flere billeder i hvalpegalleriet.

nr. 1 Benedikte
nr. 3 Beatrice
nr. 5 Baldrian
nr. 7 Baltasar
nr. 2 Barbara hilser på Silas
nr. 4 Benjamin
nr. 6 Brorson
Under drømmer

16. JUNI 2014 - DAGE I HAVEN ...


Siden sidst har vi haft flere dejlige besøg, og så har hvalpene igen været med i haven. Vi skal hilse at sige, at de kommer meget mere omkring nu og tager sig en velfortjent lur bagefter.

Tycho med tre hvalpe i favnen
Med næsen i jorden
Tycho med tæve nr. 2
På opdagelse

15. JUNI 2014 - FJD-UDSTILLING I VISSENBJERG ...


Her i weekenden har Selmas bror Tyr deltaget i FJD-udstillingen i Vissenbjerg. Han fik Very Good og blev tredjebedste han i åben klasse. Dommeren syntes, Tyr havde for meget halshud ...


Præmieringen betyder, at Tyr er avlsgodkendt mht. udstilling og HD og nu kun mangler en jagtlig vurdering for at kunne optages på gdh-klubbens hanhundeliste.


Tusind tak til Jenny og Niels for billederne.

Mens vi venter
Tyr

12. JUNI 2014 - FROKOST I DET GRØNNE ...


I dag har vi været en tur i haven i det gode vejr. Det blæste en del, men det tog hvalpene sig ikke af. Amanda bød på frokost, inden hun lagde sig på drømmesengen, hvor tæve nr. 3 fik særbehandling. Selma skulle selvfølgelig også være med.


Selma er i det hele taget utrolig flink til at tage sig af hvalpene, og det kan man vist godt se på billederne.


Både i går og i dag har vi haft besøg, og det har været rigtig hyggeligt. Tak for det!


Der er lidt friske billeder i hvalpegalleriet.

Stående buffet
Tygger og hygger
Tøserne på drømmeseng
Trækkeleg

11. JUNI 2014 - 4 UGER ...


Hvalpene rundede et skarpt hjørne i går, og det blev bl.a. fejret med deres første ormekur. Det var noget lyserødt, klistret stads, men de tog det nu pænt.


Det blev også til en tur på vægten, og det var åbenbart så stor en oplevelse for tæve nr. 3, at hun lige måtte tage sig en lur i skålen. Alle hvalpe følger deres vægtkurver, og i går var det han nr. 5, der havde taget mest på siden sidst for fem dage siden. Hele 570 gram.


Vi har justeret lidt på hvalpegården, efter hvalpene havde fundet ud af at skubbe til Amandas 'låge' og tage sig en spæner rundt i huset, når de var alene hjemme om dagen og om natten i mørket. Og når de så var færdige med at gå på opdagelse, lagde de sig til at sove i bunke på gulvtæppet. Det er ikke initiativ, de mangler.


Hvalpene var ikke helt tilfredse med den nye 'mur', som I kan se, men nu har de vist affundet sig med det.


Og så er hvalpene ved at blive rigtig dygtige til at spise udblødt hvalpefoder, men Amanda byder selvfølgelig stadig på mælk, mens Selma hjælper til med soignering og som legekammerat.


Der er lagt lidt flere billeder i hvalpegalleriet.

Han nr. 4, 7 og 5
Tæve nr. 3
Teamwork
Han nr. 5 med sorte trædepuder

9. JUNI 2014 - GRÆS UNDER POTERNE OG BESØG ...


Siden sidst er der sket en del. Hvalpene har været med i haven et par gange, og så tyvstartede vi med hvalpebesøg her i Pinsen. Stor tak til alle for de dejlige besøg!


Hvalpene har taget alle de nye oplevelser i stiv pote, og når det blev for varmt i solen, fandt hvalpene skygge på hver deres måde.


Amanda har det jo med at kommandere rundt med alle med sine bjæf, så da hun syntes, at vi havde været ude længe nok, satte hun sig simpelthen ind i hvalpekassen og kaldte på hvalpene. Det var jo spisetid, og den skal passes.


I får lidt billeder fra dagen.

Tæve nr. 1 i roserne
Selma hygger med hvalpene
Han nr. 6 søger skygge
Tæve nr. 3

6. JUNI 2014 - NEGLEKLIPNING OG LEGETØJ ...


Hvalpene har fået klippet negle for første gang, og det tog de sig ikke synderligt af. Noget, de er begyndt at tage sig af, er legetøjet. Ud over deres eget legetøj har de overtaget den fine plydsfasan, som Lone kom med til Selmas kuld, og den er stadig et hit. Men det er jo også det, det handler om.


Og så er hvalpene rigtig begyndt at løbe omkring, så godt de kan altså. Han nr. 7 har endda set sit snit til at smutte ud af hvalpegården et par gange. Vi skal vist til at justere på lågen.


Ellers tager hvalpene sig stadig en ordentlig lur på hver sin måde, som I kan se.

Han nr. 4
Han nr. 7 og tæve nr. 2

4. JUNI 2014 - ENDNU ET HD-RESULTAT TIL A-KULDET ...


Så er der kommet resultat til Selmas kuldbror Tyr (Ambrosius), og han har HD-A, så det er jo bare skønt!


Tyr er dermed avlsgodkendt mht. HD.


Der blev beregnet HD-indekser for juni i går, så her indgår Tyrs resultat ikke, ligesom hans eget indeks ikke bliver justeret før næste måned.


Selma og Ludvig med HD-A har fået indeks 112, og Arthur med HD-C har fået indeks 100 per 3/6 2014. Amanda og Diktats indekser er hver især steget med en.


Så mangler vi vores to udlændinge Ronja og Anly, og her bliver Anly jo HD-fotograferet i dag og Ronja 10. juni. Vi krydser fingre!


I får lige et tidligt svensk forårsbillede af Ronja, der holder øje med de andre firbenede på ejendommen. Hun ligner vist sin mor Amanda på det punkt.


Tæve nr. 1 og tæve nr. 3
Han nr. 6
Ronja kigger på køerne

3. JUNI 2014 - TRE UGER I DAG OG FAST FØDE ...


Hvalpenes treugersdag blev fejret med deres første udblødte hundemad, så 'fast' føde er måske så meget sagt. De tog pænt imod det, og alle på nær han nr. 6, der gik målrettet om bord i truget og slet ikke kunne få nok, gik omkuld med et brag bagefter. Selv plydsanden lå med stængerne i vejret. Selma og Amanda ryddede op efter dem, og Amanda bød på en tår at skylle efter med, da de vågnede igen.

Mad
Amanda med favnen fuld af hvalpe
Buldersover
Tæve nr. 3 vasker poter

2. JUNI 2014 - FAGRE NYE VERDEN ...


Hvalpene har indtaget deres nye og større omgivelser. De møver rundt og undersøger det hele, og så har de rigtig fået øje på hinanden nu. Et par stykker har også været oppe og dyppe poterne i vandskålen, og det var vist ikke farligt.


Der bliver slåsset på ægte gdh-maner med forpoterne forrest. Selma har allerede fået en lige i panden.


Alt det her betyder også, at det er blevet noget sværere at tage billeder af dem, men vi gør vores bedste.


Kuldet er blevet registreret og stambogført hos DKK og fremgår nu af DKK's database Hundeweb, og hvalpene bliver chippet, når vi skal omkring vores egen dyrlæge til hvalpetjek, når de er 7 uger.

Han nr. 7 tjekker vandskålen
Tæve nr. 1 sfinx
Han nr. 6 og 4 kigger på hinanden
Han nr. 5 driller

31. MAJ 2014 - NYT FRA ANLY ...


I dag har vi fået billeder af Selmas kuldsøster Anly i Holland. Det går fortsat rigtig godt med træning osv., så det lover godt for den kommende jagtsæson. Og så skal Anly HD-fotograferes d. 4. juni.


Vi siger tusind tak for de dejlige billeder og krydser fingre for et godt HD-resultat.

Anly
Anly

31. MAJ 2014 - NYE FORHOLD ...


I dag har vi flyttet rundt i stuen, lagt vinyl på gulvet og indrettet hvalpegården. Vi har også taget fronten af hvalpekassen, så hvalpene selv kan komme omkring.


Hvalpene fik hilst på både støvsuger og boremaskine og tog begge dele med knusende ro. Tæve nr. 2 tændte især på boremaskinen og viste respekt, som I kan se på billedet. Det lover vist godt.

Hvalpegården
Selma hilser på han nr. 6
Tæve nr. 2 viser respekt
Han nr. 6 High five

29. MAJ 2014 - TIDEN FLYVER AF STED ...


De seneste dage har alle hvalpene fået øjne, og så er de også rigtig begyndt at give lyd fra sig. Der bliver både gøet og knurret i hvalpekassen nu.


Hvalpene har også fået en kurv ind i kassen, som de kravler op og sover i, sammen eller på skift. Et par stykker har også taget turen ud på trægulvet, så nu skal vi til at have lagt vinyl ud på gulvet og udvidet hvalpegården.


Han nr. 4, nu med fregner, sov, mens de andre spiste i dag, så han blev serviceret, da han vågnede. Og så vejer vi jo stadig hvalpene. Her dagens højdespringer, han nr. 7.


Der er lagt lidt flere billeder i hvalpegalleriet.

Tæve nr. 2 og han nr. 6
Han nr. 4
Tæve nr. 3
Han nr. 7

25. MAJ 2014 - SOMMERWEEKEND OG ØJENÅBNERE ...


Weekenden er gået med at sove, og en på sin helt egen måde, og spise for hvalpenes vedkommende, men her til aften lagde vi mærke til, at de to første hvalpe var ved at åbne øjnene. Man kan også rigtig ane fregnerne nu, så nu begynder det hele at gå stærkt.


De store hunde har nydt weekenden i skyggen eller nede under træerne. Og så har Selma brugt meget tid på at holde øje med alle harerne på marken. Det er vist meget godt, at haven er hegnet.


Vi har besluttet os for, hvilke navne hvalpene får på stamtavlen. Til hannerne bliver det Brorson, Benjamin, Baltasar og Baldrian. Til tæverne bliver det Benedikte, Barbara og Beatrice. Så må vi se, hvem der kommer til at hedde hvad.


Og så skal vi også lige have med, at Selmas kuldbror Tyr blev HD-fotograferet i fredags. Vi krydser fingre!


Der er lagt lidt flere billeder i hvalpegalleriet.

han nr. 7 kigger på verden
Silas på drømmer
tæve nr. 3 pole sleeping
Vagtposter

22. MAJ 2014 - FREGNER OG RYNKEHOVEDER ...


Alt er, som det plejer i hvalpekassen. Hvalpene sover og spiser, og Amanda sørger for, at de er tanket godt op med mælk hele tiden. Da hvalpene rundede deres første uge, havde de fordoblet deres vægt.


Og så er de begyndt at få mørke pletter på deres trædepuder, og man er også ved lige at kunne ane de små fregner.

Poter
Rynkehoveder

20. MAJ 2014 - HD-RESULTAT TIL ARTHUR ...


I går kom Arthurs resultat, og han har fået HD-status C. Arthur er med andre ord godkendt til avl mht. HD ligesom sine to søskende, Selma og Ludvig.


Nu bliver det spændende at se, hvad hans HD-indeks bliver.


Og så bliver hvalpene jo allerede en uge i dag. Man kan tage uendeligt mange billeder af sovende hvalpe, og det gør vi så.


Der er lidt flere friske billeder i hvalpegalleriet.

sover på række

19. MAJ 2014 - SELMA HILSER PÅ ...


Hvalpekassen står inde i stuen, så hvalpene og Amanda er med i alt, hvad der foregår. Og Amanda giver besked med et bjæf, når hun gerne vil ud, eller vandskålen er tom.


Selma og Silas har fulgt med fra den anden side af hundegitteret eller sofabordet(!). Ja, vi kan lige så godt indrømme det.


I går kom Selma også med ind for at hilse på. Det gik rigtig fint, som I kan se.

Amanda soignerer
Selma på sofabordet
Selma hilser på
Hvalpekassen

17. MAJ 2014 - SOVE OG SPISE ...


Det er det, hvalpenes liv består af lige nu, og Amanda disker op og soignerer. Og så er hvalpene forresten også begyndt at 'klø' med med bagbenet, når man klør dem ved øret.


Amanda er helt i ro med det hele og tager sig en god tur rundt i haven sammen med Selma flere gange om dagen.


I får lige nogle billeder fra livet i hvalpekassen og fra dagens regulering af rågeunger her på ejendommen. Bukken, der holder til i læbæltet, har fået lov til at gå i fred indtil videre.

Nr. 6 han
spiser på ryggen
Mad
Nr. 7 han
sovetryner
Rågeunger

15. MAJ 2014 - PÅ VÆGTEN ...


Der er ved at være tjek på tingene i hvalpekassen. Amanda kommanderer spis med et bjæf, og så kommer vi andre styrtende og lægger de små til, hvis de ikke lige selv kan finde ud af det lige så hurtigt, som Amanda synes, det skal være. Så bjæffer hun nemlig igen. Og så knaldes der ellers brikker bagefter.


Hvalpene bliver også vejet hver dag, så vi kan holde øje med, at de nu får nok at spise. Og det gør de! Alle har nemlig allerede taget pænt på.


Der er nye billeder i hvalpegalleriet.

Nr. 2 på vægten
Drømmeland

14. MAJ 2014 - SIDSTE NYT ...


Status er stadig syv hvalpe, og de har det rigtig godt. Der kom en tævehvalp til, men den var desværre død, fordi moderkagen havde løsnet sig for tidligt.


Amanda er, vanen tro, allerede gået i gang med at dressere de små med sine kommando-bjæf. At de ikke kan høre hende endnu, tager hun sig ikke af. Man skal starte i tide, mener Amanda åbenbart. Det virker jo også på vi andre ...


Selma er lidt samspilsramt. Hun kan altså ikke forstå, hvad det er, der piber sådan, og hvorfor hendes mor ikke vil lege med hende i haven, som hun plejer. Men hun får jo snart nogle flere at lege med, så mon ikke det går?!


Silas derimod har jo prøvet det før, så han kastede bare et blik i retning af hvalpekassen og listede af.


Vi har oprettet et hvalpegalleri til B-kuldet, som I kan se her.


OPDATERING: Så er der lagt billeder af hvalpene nederst i hvalpegalleriet. Hvis I klikker på dem, kan I se dem i stor størrelse. Gdh-hvalpe fødes uden de små fregner. Fregnerne begynder at komme, når hvalpene er ca. 3 uger. De store pletter bliver også større, og nogle vil smelte sammen, inden de er otte uger.

Sover på mors mave
På kryds og tværs

14. MAJ 2014 - HVALPE-STATUS KL. 3 ...


Amanda har fået syv hvalpe, og det føles, som om der måske er en til. Status er fire hanner og tre tæver. De vejer fra 308-495 gram.


Det er gået rigtig fint, det hele. Amanda har jo sin egen mening om tingene, så hun lagde ud med at flytte ind under sovesofaen, som var slået ud, inden det hele gik i gang. Men hun ændrede heldigvis mening og flyttede tilbage til fødekassen. Det kunne ellers være blevet festligt.


Billeder af de enkelte hvalpe kommer på i morgen. Men I skal da lige have et par stykker at starte dagen med.

Amanda med de fire første
Bunke

13. MAJ 2014 - EFTERMIDDAG: HVALPE ...


Amanda er i gang med at føde. Foreløbig er der kommet to tæver på hhv. 479 og 465 gram!


Vi lægger billeder på af alle hvalpene, når det hele er overstået.

nr. 1 tæve

13. MAJ 2014 - STADIG INGEN HVALPE ...

Amanda i fødekassen

12. MAJ 2014 - VI VENTER STADIG ...


Amandas temperatur var faldet til under 37 her til morgen,

så nu sker der nok noget inden for det kommende døgn.


Amanda er stor som et hus og har mistet appetitten lidt. Det ligner hende ellers ikke, men der er ikke plads til ret meget ad gangen mere.


Her de seneste dage er vi gået over til små portioner mad fordelt hen over dagen.


Men alt det her afholder ikke Amanda fra stadig at ligge i frøstilling, som I kan se.yngelpleje

Amanda har tilbragt en rastløs nat i fødekassen, og det har vi så også, hernede i stuen.


Det hele ser ud til at forløbe ligesom sidste gang med en lang opblokningsfase, en meget langsom temperaturstigning og sporadiske veer her hen på morgenen. Det ser med andre ord ud til at gå den rigtig vej.


 

Amanda-frøen

9. MAJ 2014 - DE FØRSTE HD-RESULTATER TIL A-KULDET ...


Som vi har fortalt, blev Selma og Ludvig HD-fotograferet i fredags, og i går kom resultaterne hen på eftermiddagen.


Begge har A-hofter, så det er jo kort og godt ... fedt!


DKK's HD-indekser beregnes en gang om måneden, så dem må vi vente på til 1. juni. Og det gælder selvfølgelig både Selma og Ludvig, men også deres kuldsøskende, og så også deres forældre Amanda og Diktat.


Nu venter vi spændt på resten af resultaterne og krydser fingre.


8. MAJ 2014 - ARTHUR TIL HD-FOTOGRAFERING ...


I dag har vi været omkring dyrlægen for at mødes med Arthur og Vivian, så Arthur kunne blive HD-fotograferet. Det var dejligt at se dem begge to igen, og nu venter vi så bare på resultatet. Arthur var kæk, da han kom, og tog sig en ordentlig lur bagefter, som I måske kan fornemme på billedet.


Amanda trives og fylder efterhånden en del, men det afholder hende ikke fra stadig at ligge i frøstilling og både trave igennem og galoppere, når vi er ude at gå. Vandhullerne skal hun også stadig ud i.

Arthur
Amanda
Arthur er ved at vågne
Amanda

5. MAJ 2014 - DEN ER GOD NOK ...


Vi er lige kommet hjem fra dyrlægen, hvor vi har fået Amandas mave røntgenfotograferet. Vi kan vist stadig tælle otte hvalpe.


Prøv selv at tælle kranier og rygsøjler.

2. MAJ 2014 - HD-FOTOGRAFERING ...


I dag har vi taget hul på HD-fotografering af hvalpene i A-kuldet. Vi lagde ud med Selma og Ludvig, og så følger først Arthur og siden Tyr efter. Derudover mangler vi Anly og Ronja i henholdsvis Holland og Sverige. Her et par billeder fra dagen.

Ludvig

16. APRIL 2014 - AMANDA ER DRÆGTIG ...


Det er ganske vist!


Amanda blev scannet i eftermiddags, og dyrlægen kunne tælle 6+ hvalpe. Formentlig otte, men det kan være svært at tælle sådan 100 %.


Vi forventer, at Amanda får hvalpe omkring 11. maj.
8. APRIL 2014 - AMANDA 7 ÅR ...


Amanda i mosen
Ludvig i drømmeland
Amanda i andehullet

Amanda fylder 7 år i dag!


Vi har lige været ude på en gåtur i mosen, så her har I et helt frisk billede af Amanda.


Og nu er der jo snart gået fire uger, siden Amanda blev parret med Walter.


Vi har aftalt scanning hos vores dyrlæge onsdag d. 16. april

klokken 16. I hører nærmere.


I søndags deltog vi i gdh-klubbens markprøve med Selma.

Det var en rigtig hyggelig dag i marken med alle gdh'erne.


Der var pænt med fugle og, ikke mindst, de langørede, så der var noget at holde øje med.


Selma fik vist spontan sekundering, men kunne ikke nære sig

og gik frem, og siden tog hun et harefræs af de helt store og støvede et par harer til op på vejen.


Der er vist lige et par ting, vi skal have snakket om.

15. MARTS 2014 - BESØG HOS WALTER PÅ FYN ...


Her i ugen har vi været på Fyn for at få parret Amanda med Walter, og det er gået rigtig fint, selvom der lige skulle lidt tilløb til. Amanda er blevet parret to gange hen over to dage, og nu venter vi spændt. Vi får Amanda scannet om 4-5 uger, så vi ved ordentlig besked.


Vi siger mange tak til Walter og Dennis og til Dennis' familie for godt selskab og dejlig aftensmad.


I kan se flere oplysninger om Walter her.


Silas, der ellers altid har været så præcis med sine meldinger om, hvornår tæverne var højløbske, fik sendt os til Fyn allerede sidste søndag. Og det var lidt for tidligt sammenlignet med, hvornår det plejer at være, men vi 'turde' jo ikke andet. Nå, så fik Amanda og Walter da hilst på hinanden, og vi fik en ekstra køretur til Nordfyn. En progesteronmåling i mandags viste også, at det jo først var fra onsdag, at Amanda var højløbsk. Silas Bandilas!

Walter med en 'smøg' bagefter
Kører du allerede?

8. MARTS 2014 - MARKTRÆNING ...


De sidste tre weekender har den stået på marktræning med Selma og andre gdh'er på Sjælland. Rigtig gode dage med agerhøns og træning af marksøg og samvær med de andre hunde. Vi fik også hilst på familien. Faster Holli og kusine Frida var nemlig også med.

Hvornår skal vi af sted
Alex med Selma og Holli og Frida

5. MARTS 2014 - SILAS 11 ÅR ...


I dag bliver Silas 11 år, og han er stadig fuld af energi og gåpåmod i det omfang, hans dårlige knæ tillader det selvfølgelig.


Her et par billeder fra vores gåtur i dag.

Silas i sivene
Silas

27. FEBRUAR 2014 - AMANDA ER LØBSK ...


Amanda er gået i løbetid, så om 14 dage går det løs hos Walter på Fyn. I hører nærmere ...


Vi har også fået Amanda øjenlyst. Det er jo ikke noget krav for gdh'erne, men så er det gjort. Amanda fik en ren øjenattest, altså intet påvist. Det var dejligt!


Amanda er i fin form. Hun holdt sig ikke tilbage, da der var is på vandhullerne, og heller ikke nu, hvor isen er smeltet, og ænder og gæs søger ind til marker og vandhuller. Der er simpelthen både brunnakker, grågæs og canadagæs over det hele.

Amanda på isen
Amanda i andehullet

4. FEBRUAR 2014 - DRONNINGERNE AF KVASDYNGERNE ...


Sne og frost er næsten væk, men det holder heldigvis ved lidt endnu i mosen. De store kvasdynger er kommet helt fri af sneen igen til Selmas og Amandas store fornøjelse, og når der så oven i købet er snepper at finde, er de jo ikke til at holde væk.


Billederne taler vist for sig selv.

Amanda
Selma

26. JANUAR 2014 - 5-KLUB-UDSTILLING ...


I sidste weekend var vi på udstilling. Selma fik fin kritik og Excellent 1.v. i juniorklasse, men dommeren syntes, hun var lidt løs i maveskindet, og det havde han jo helt ret i, for hun var lige gået ud af sin første løbetid to uger inden. Og så synes Selma bare ikke, det er fedt at trave i udstillingsline. Mon ikke hun kommer efter det, for hun kan jo godt trave igennem uden line herhjemme på isen ...


Tusind tak til Troels for billederne fra udstillingen.

Selma
On the rocks
Selma
Selma

11. JANUAR 2014 - BESØG HOS TYR OG WALTER ...


Så er vi startet på et nyt år, og der er bakset rundt på siderne her på hjemmesiden. Man kan finde nyheder fra 2013 og 2012 nederst på siden her.


Og ellers er 2014 jo kommet godt i gang.


Vi har hørt fra flere af Selmas kuldsøskende, bl.a. Anly i Holland, som har sendt os fine billeder. Hun er vist dygtig til at finde de gode pladser!


D. 11. januar var Amanda og Selma med på Fyn for at kigge på hanhund ... til Amanda altså, når hun går i løbetid til marts, hvis hun følger sin sædvanlige rytme.


Men inden vi kom så langt, var vi omkring bror Tyr og hans familie. Det var et skønt gensyn. Tyr sprang op i armene på mig og tissede på gulvet i bare begejstring. Alle tre hunde fik sig en ordentlig tur i haven, men Amanda holdt jo lidt på formerne. Man er vel den ældste.


Billederne blev ikke voldsomt gode, men som I kan se, kan Tyr stadig det der med ørerne. Og så har Lars også sendt os nye billeder, som vi siger mange tak for. De siger bare alt om Tyr!


Vi siger tusind tak, fordi vi måtte komme, og for det fine morgenbord!


Turen fortsatte op til Dennis og Walter, hvor vi havde et godt besøg. Walter er en dejlig hanhund med masser af drive, og så viste han sig vældig frem og gik ud og fandt en fasanhøne i dagens anledning. Amanda og Walter stod godt til hinanden, så vi har aftalt at parre Amanda og Walter og fået parringstilladelse fra klubben. Uha, det bliver spændende.


Vejret drillede stadig, så billederne er langt fra fremragende. I får et par stykker alligevel.


Mange tak til Dennis og Walter, fordi vi måtte kigge forbi!

Anly
Tyr og Selma leger i haven
Tyr trykker den af
Walter kommer med hønen
Anly
Lars med Selma og Tyr og Amanda
Walter

_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved