NYHEDER 2012

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


28. DECEMBER 2012 - NYT FRA RONJA ...


I går fik vi nye billeder fra Ronja, og hun kan vist ikke klage! En dejlig stor hundekurv til hende og Balder og fugle, der bliver på matriklen. Tusind tak til Torben og Nanna for de dejlige billeder.

26. DECEMBER 2012 - JULEFRED ...


Den kan vi ikke ligefrem påstå, har sænket sig, men sjovt har vi det i hvert fald. Selma og Ludvig farer omkring ude i haven og stifter bekendtskab med alt, hvad de kan finde. Der kigges på biler, hestevogne, klatres på brændestabler og smages generelt på en hel masse, og så har Amanda og hvalpene, nok mest Amanda, snust sig frem til vores fasankok, der kommer forbi en gang om dagen, så den er vist også ved at være røget ind på lystavlen. Vi har også nået at være på besøg hos Frederik og Christina, hvor Selma og Ludvig bl.a. hilste på labradorerne, Soffi og Hodja, en masse islandske heste og et par katte. Og en lille løbetur i juletræerne blev det også til i halvmørket. Det var rigtig hyggeligt og en dejlig en på opleveren for alle parter.


Hvalpenes 10-ugersdag i går fejrede vi bl.a. med en tur på lystfiskervægten. Det går stadig flot fremad med både Selma og Ludvig.


Det går også rigtig godt med de andre sekslinger ... Arthur/Aleksander har det dejligt sammen med jack russell-terrieren Louis og er allerede ved at vokse ud af sin hvalpesele. Det kommer ikke bag på os.


Ambrosius, eller Tyr, som han hedder nu efter en af de nordiske aser, er med på tur i skoven og kommer flot omkring, når han ikke lige jagter solsorte i haven eller sko og julepynt i stuen. Det kommer heller ikke bag på os.


Ronja/Aurora har det som blommen i et æg hos Torben og Nanna og basset-hunden Balder. Katten, Prinsessen, skulle vist lige tænke lidt over det, men vi håber, hun snart holder audiens.


Og Anly/Anastasia er kommet godt til Holland og har allerede fået dresseret familiens anden hund, Gondor, så hun er det naturlige midtpunkt. Sådan ser det i hvert fald ud. Og så er det vist godt, at hun allerede var præget på plydselg.


Tusind tak for alle billederne! Vi glæder os til at få mange flere.


Nederst er det til venstre Ludvig/Amadeus og til højre Selma/Antoinette.


Der er nye billeder i galleriet, som nu er gjort aktivt.

16. DECEMBER 2012 - OG I DAG DROG ANASTASIA SÅ AF STED ...


I går kom Anastasias nye ejere på besøg, og i dag har de alle sammen begivet sig hjemad mod Holland. Nu er der to små 'cyklister' tilbage, vores egen Selma og Ludvig/Amadeus, som skal blive her til først i det nye år.


Vi siger tak til Marijke og Martin for de fine gaver og ønsker dem al mulig held og lykke fremover og glæder til os til at høre nyt om Anly, som Anastasia skal kaldes.


Til venstre er det Anastasia i fuldt firspring og til højre Selma i en tænksom stund.

14. DECEMBER 2012 - OG I DAG VAR DET AURORA OG ALEKSANDERS TUR ...


I dag har hvalpene igen været med ude i sneen. Anastasia tog turen efter Amanda, men gik død i en snedrive og skulle lige hejses op igen. Aurora fandt læ i en solstråle med en tørret blomsterstængel i munden, og da vi kom ind igen, fik bl.a. Anastasia og Aleksander rigtig knaldet brikker.


Til middag kom Torben og Nanna og hentede Aurora, eller Ronja, som hun skal kaldes, og her til aften blev Aleksander hentet af Finn og Vivian, som har besluttet at kalde ham Arthur. Vi ønsker alt det bedste og ser frem til at se og høre nyt.


Der er lagt lidt flere billeder i hvalpegalleriet.

13. DECEMBER 2012 - SÅ REJSTE AMBROSIUS ...


Dagen startede med en tur udenfor i sneen, og så gentog vi succesen over middag, da solen kiggede frem. Hvalpene strøg ned under træerne og så sig ikke tilbage.


Hen under aften kom Lars og hans datter for at hente Ambrosius. Vi ønsker dem al mulig held og lykke og ser frem til at høre nyt og se billeder.


Fra øverst til venstre er det Aleksander og Aurora, der er på vej ud, og til højre er det Ambrosius, som vi kender ham. Med sømmet i bund. Der er en grund til, at han også går under navnet Sherman (efter kampvognen).


Nederst til venstre er det Selma nede under træerne, og til højre er det som sædvanlig Aurora og Anastasia, der stadig leger, mens de andre knalder brikker.

12. DECEMBER 2012 - PÅ MUSEJAGT MED SILAS ...


I dag har vi været ude på en lidt længere tur i sneen. Silas gik i gang med sin yndlingsbeskæftigelse i haven: musejagt under sneen. Det syntes hvalpene var meget interessant. Hvinanden, der er frosset i facon, har også med på tur i dag, og den fik nogle gedigne hvalpebank.


Jesper kiggede forbi og sagde bl.a., at hvalpene havde store ører ... Det har vi valgt at tage som en kompliment. Vi takker for besøget.


Øverst til venstre er det grandonkel Silas - ja, det er han faktisk - der viser, hvordan man fanger mus. Til højre er det Anastasia, Antoinette/Selma og Amadeus med hvinanden. Nederst til venstre er det Anastasia, og så var der lige en til, der kom forbi i dag.


Der er lidt flere billeder i hvalpegalleriet.

11. DECEMBER 2012 - 8 UGER I DAG ...


8 uger ... ! Det er slet ikke til at forstå. Aldrig er så mange uger gået så hurtigt!


Ambrosius bliver hentet på torsdag, og Aurora og Aleksander bliver hentet på fredag. Og i weekenden er det Anastasias tur. Amadeus skal blive her lidt endnu, og Antoinette ... Hun bliver boende og skal kaldes Selma. Så må vi se, om hun er tilfreds med det.


Dagen blev fejret med endnu en tur i sneen, en sidste tur på vægten, der nu består af en lystfiskervægt og en pose, og en masse fis og ballade og leg med skind og vinger. Men hvalpene er altså også blevet præget på sofa og ægte tæpper ... i hvert fald tæpper.


Øverst til venstre er det Ambrosius med sne på mulen, til højre er det Aleksander, der følger i Silas' fodspor, nederst til venstre Antoinette, der viser interesse for haveredskaber, og til højre Amadeus, der råhygger i sofaen.

9. DECEMBER 2012 - I SNESTORM ...


Hvalpene har været hurtigt ude i sneen i dag. Mere var vejret ikke til, men de trængte sådan til at få brugt lidt energi, for det har de meget af.


Vel inde igen gik de i gang med at gnave tyggeben af hjertens lyst.


Øverst fra venstre er det Aleksander, der tager bestik af forholdene, og Tycho, der får hele banden med ud. Nederst til venstre er det Ambrosius, der trykker den af, og Amadeus, der hygger med tyggeben.

8. DECEMBER 2012 - I SNEEN ...


I dag har hvalpene været med på tur rundt i haven. Hvalpene kom med ned under de store træer, og det var meget  spændende. Sneen var dyb på sine steder, men det tog de sig ikke meget af.


Vores nabodatter, Nora, kom på en kort hvalpevisit, og det gjorde vores gode naboer, Peter og Karin, også.


Ellers bliver der 'slåsset' med rådyrskind og andevinger til den store guldmedalje, og så har Aurora og Anastasia forresten fundet ud af at hoppe ud af hvalpegården ... igen. Nu har Tycho så skruet et endnu større bræt på.


Her til aften har hvalpene været totalt hyperaktive. De har larmet og larmet, og når de har været ude i stuerne, har der været dømt seksdagesløb med sømmet i bund.


7. DECEMBER 2012 - SEKSLINGER PÅ TUR ...


I dag har alle hvalpene og Amanda været på besøg i Gilleleje. Amadeus, eller Ludvig, som han skal hedde, skal bo hos Birthe og Claus, og de havde inviteret os på besøg. Hvalpene gik på opdagelse i haven udenfor, inden de gik omkuld i hundekurven indenfor. Vi siger tusind tak til Claus og Birthe for, at vi måtte komme alle sammen og, ikke mindst, for dejligt selskab og julebag.


Antoinette gik lidt mere på opdagelse i haven end de fleste, mens Amanda holdt øje, og så fandt Anastasia sit helt eget sted at sove, da vi kom hjem ... oven på kattehulen.

5. DECEMBER 2012 - SYV UGER I GÅR ...


Dagen blev fejret med manér: et nyt rådyrskind til at lege med og den tredje ormekur.


Og så kom der gæster. Både Pia, vores dyrlæge, kiggede forbi, og så kom Preben og Dorthe, vores venner og naboer, også. Det var meget hyggeligt både for de fir- og tobenede!


På billederne slås hvalpene med rådyrskind og den fine plydsfasan, som Lone gav hvalpene. Jeg tror, vi kalder fasanen South Dakota Bill. Amandas halvsøster, Frida, bor i South Dakota hos Bill og Dee. Bill siger, at han skød 70 fasaner over Frida, inden hun var et år. Og det skal nok passe. Frida er superdygtig, og så har vi aldrig set på mange vilde fasaner, som da vi var derovre.

3. DECEMBER 2012 - HOS DYRLÆGEN ...


I aftes fik hvalpene klippet negle for tredje gang, og det gik rigtig fint. Tycho ligner mindst en hjernekirurg, men sådan er det jo.


I dag har hvalpene været hos dyrlægen for at blive vaccineret, tjekket og chippet. Det klarede de flot, og de fik ros for at være alt andet end håndsky. Men derfor kan man jo godt blive træt, som I kan se.


Anastasia har igen været AWOL i stuerne, også i nat, så nu er der blevet skruet et ekstra bræt på hvalpekassen. Kedeligt, synes hun garanteret ...


Et besøg har vi også nået i eftermiddag. Lone kom forbi med gaver til store og små, og det var et stort hit. Tusind tak for de fine gaver og et dejligt besøg!


Det er Aleksander, der kysser på Julie, bl.a. Aurora, der sover, og hhv. Amadeus og Anastasia, der lægger negle til klipning.

2. DECEMBER 2012 - SEKSLINGER I SNEEN ...


I dag har hvalpene været med ude i sneen, to og to. Det var sjovt, men blev også hurtigt koldt, og så var det jo bare om at komme ind i varmen igen. Og i anledning af 1. søndag i advent kunne man så give julemanden en på kvasten.


En adventsgave er det også blevet til. Vores nabo, Tom, kom forbi med en nyskudt hvinand, og den siger vi tak for og ser frem til at ondulere.


Øverst til venstre er det Aurora og Anastasia. Til højre er det Anastasia. Nederst til venstre er det Antoinette, og til højre er det Anastasia, der giver julemandsbank, og Antoinette, der ser på.


Der er lidt flere billeder i hvalpegalleriet.

1. DECEMBER 2012 - NYE OPLEVELSER ...


Så blev det december, og snedrys og frost kom som på bestilling.


Siden sidst har den stået på mange ture rundt i huset for hvalpene, både på egen hånd og sammen med en af de andre. Flere har allerede givet Silas én med forpoten lige i panden, og så inviterer man jo til leg. Og Silas, han er klar!


Anastasia har haft nogle 'kedelige' dage, hvor hun ikke selv kunne bestemme, hvornår hun skulle rundt huset, men nu har hun luret, hvordan man kan hoppe ud af hvalpegården. Hun kravler op på rundstokken i hjørnet, og så maver hun sig over kanten. Hvor svært kan det være?! Og så kan man jo lige så godt øve sig flere gange ...


I går var Ambrosius med Tycho ude og hilse på køerne, da de blev fodret. Ambrosius spadserede en tur på fodergangen og tog ellers det hele med stoisk ro.


Hvalpene har været ude igen i dag, hvor vejret endelig var til det, men i dag var vi på græsset under bøgetræerne. Nabobørnene Alfred og Nora, og ikke mindst FT spanielen Dixie, kom på besøg. Og efter alle havde hilst pænt på alle, gik den vilde jagt ellers på græsplænen. Vi har desværre ingen ordentlige billeder fra besøget, men et godt besøg, det var det!


Hvalpene leger rigtig meget nu og vokser selvfølgelig stadig. De kan snart ikke være i kurven, som I kan se, men så er det jo godt, at der er flere muligheder.


Der er flere friske billeder i hvalpegalleriet.

27. NOVEMBER 2012 - I HAVEN ...


I dag har hvalpene været med ude for første gang og få sol på næsen. Det var de vilde med. Først søgte de hele området igennem, og så begyndte de at gå ud på egen hånd. Aurora mente hurtigt, at hun havde set det, der var at se i haven, og så prøvede hun at bide hegnet i stykker, så hun kunne komme ud på marken. Anastasia, bagerst på billedet til højre, blev også helt glad. Hun havde ellers været utilfreds hele morgenen over, at hun ikke bare kunne hoppe over 'muren' mere.


Vi har haft besøg af Torben og Nanna i dag, og det var ikke kun hvalpene, som fik opmærksomhed. Silas var i den syvende himmel.

26. NOVEMBER 2012 - FLUGTKANDIDATER ...


Siden sidst er vi begyndt at tage et par hvalpe ad gangen med på tur rundt i huset, så de kan gå på opdagelse. De har også rigtig fået hilst på Silas, som har været venligheden selv. Og så er det nærmest blevet sport at hoppe over 'muren', så nu skal der vist mere radikale løsninger til at holde dem inde.


Men hvalpene synes altså, det er en fest at rende rundt i huset, som I også kan se på Anastasia på de nederste billeder. På de andre billeder er det hhv. Aleksander sammen med Amanda og Anastasia sammen med Silas.


Amanda er begyndt at synes, at det er lige lovlig anstrengende med de der hvalpe, men hun går nu stadig ind til dem og byder på en tår, og så leger hun rigtig med dem, når de kommer ind i stuen.


Og så har vi haft besøg af både hvalpekøbere og venner og bekendte, og det er både to- og firbenede meget glade for. Især tak for den lækre kage til Søren og Mette.


Der er nye billeder i hvalpegalleriet.


21. NOVEMBER 2012 - HÆKKELØB ...


I nat skete det så ... Vi blev vækket af hvalpestøj og Amandas stille brummen. Det viste sig, at Antoinette var klatret over 'muren', og at Amanda gav os besked, som hun plejer, når noget ikke er, som det skal være. Halvanden time senere var det Ambrosius, der tog turen.


Her til morgen viste Aleksander så i dagslys, hvordan man gør.


Der skal vist lige justeres lidt på Tychos patent.

20. NOVEMBER 2012 - SÅ GIK DØRENE OP ...


Siden sidst har tiden stået i gæsternes tegn. Hvalpene har haft besøg af hvalpekøbere fra både nær og fjern, og så har Alfred og Nora, vores nabos børn, og gode venner også været på hvalpebesøg. Hvalpene har taget det hele i stiv pote og rigtig vist sig frem.


Plydsdalmatineren Danilo er flyttet ind og er faldet godt til, som I kan se i hvalpegalleriet. Tak til Torben og Nanna for den fine gave.


Vi vil også sige tak til Marijke, Sabine og Jeroen for et dejligt besøg fra Holland og de flotte gaver til både to- og firbenede.


Hvalpene vokser og vokser i den her tid, så det næsten ikke er til at fatte, og så er der også rigtig kommet lyd på dem, når de slås.


Antoinette, nr. 5, blev tacklet af Ambrosius, nr. 2, i dag, så hun endte i vandskålen, men hun rystede sig bare, og så gav hun ham ellers en over nakken som betaling. Der bliver virkelig givet og taget i hvalpegården nu.


Der er nye billeder i hvalpegalleriet.

13. NOVEMBER 2012 - FIRE UGER I DAG ...


Så kom vi så langt. Hvalpene ligger og slår mave lige nu efter en ordentlig gang hvalpefoder og en god tår mælk bagefter. Det virker næsten, som som de vokser fra morgen til aften.


Portrætfotos må I vente med, til vi er to til at styre seancen ... Hvis det da er nok. Der er godt nok fart over feltet nu.


Plydselgen Helge nedlægges nu efter forgodtbefindende, og så har hvalpene fundet ud af, at de kan kigge ud over kanten ved Amandas indgang. Den skal vi vist have gjort lidt højere lige om lidt.


Øverst til venstre er det Anastasia, til højre er det Ambrosius. Nederst til venstre er det fra venstre og med uret: Aleksander, den mørke han, Aurora, Amadeus, Antoinette, Ambrosius og Anastasia. Til højre er det Ambrosius, der har en hyggestund med mor.


Der er flere nye billeder, nu med navne på, i hvalpegalleriet.

11. NOVEMBER 2012 - SÅ ER DER DØMT SLÅSKAMP ...


Hvalpene er ved at blive rigtig aktive nu, og de slås på ægte gdh-manér og bokser med forpoterne. De har også fået selskab af plydselgen Helge og en plydsand, men lige nu vil de altså helst slås med hinanden. Det er Aleksander og Aurora, der slås på billedet.


Det var forresten meget nemmere at tage billeder af hvalpene dengang, de bare sov hele tiden ...


Som I kan gætte, har vi besluttet, hvem der får hvilket navn blandt tæverne: Nr. 4 bliver Aurora, nr. 5 bliver Antoinette og nr. 6 bliver Anastasia. Vi ser, om ikke vi kan få taget 'portrætfotos' af hvalpene på deres fireugersdag på tirsdag, hvis de altså kan sidde stille.


Ellers er jagtsæsonen godt i gang ... Det er ikke blevet til så meget endnu, når nu hvalpene er her, men nogle ænder har vi da fået på vildtkrogen, og fasaner og en sneppe eller to skal det også nok blive til. De to nederste billeder er fra Amanda og Silas' luftetur i går. Fasanen lå, som altid, i grøften og var 'usportslig' og fløj ind til naboen.


Der er lagt nye billeder i hvalpegalleriet.


6. NOVEMBER 2012 - TRE UGER I DAG ...


Tiden flyver af sted, og det er slet ikke til at forstå, at hvalpene er blevet tre uger i dag. Det blev fejret med den første udblødte hundemad, og det var faktisk et hit.


Vi har også taget fronten af fødekassen, så hvalpene nu selv kan komme ind og ud. Det syntes de, var rigtig spændende.


Vi har opdateret hvalpegalleriet, så de nyeste billeder er øverst.

5. NOVEMBER 2012 - STORE FLYTTEDAG ...


I går flyttede hvalpene så ud i køkkenet, og det tog de i stiv pote. Amanda fulgte opmærksomt med og gik op og lagde sig hos dem, til hun syntes, at der var ro på. Og så gik hun ellers ind i stuen og lagde sig til at sove, som hun plejer.


I morgen starter vi så småt med hvalpefoder, og så må vi se, hvad de siger til det.


Senere på dagen i dag: Alle hvalpene var hoppet ud af kurven, da Silas og jeg kom hjem efter en tur i mosen. De er vist fremme i skoene. Der er lagt billeder i hvalpegalleriet.


Hvalpenes far Diktat har gjort det rigtig flot på udstilling i Herning her i weekenden. Han blev bedst i racen begge dage og kan føje titlerne DKV12 og NORV12 til sine mange fine titler. Derudover blev han også DKK-racevinder. Stort tillykke til Niels og Jenny.


1. NOVEMBER 2012 - HUL IGENNEM ...


I dag fandt vi ud af, at hvalpene også kan høre nu. De gøede lystigt med, da Amanda skældte ud på vores nabos søn, som kom for at låne køletraileren. De er også begyndt at stavre rundt efter bedste evne, så det er vist meget godt, at de snart flytter ud i køkkenet, hvor de får lidt mere plads at røre sig på.


De fik deres første ormekur i aftes. De var ikke vilde med det lyserøde stads, men heldigvis var Amanda klar med en tår mælk, så de kunne få en anden smag i munden.


Kuldet er blevet registreret hos DKK i dag.


Navnene til hannerne er: Aleksander, Ambrosius og Amadeus. Og til tæverne: Aurora, Antoinette og Anastasia.


Nr. 1 bliver Aleksander, nr. 2. bliver Ambrosius, og nr. 3. bliver Amadeus. Tæverne skal vi lige have set lidt mere på, før vi ved, hvem der kommer til at hedde hvad. Men vi har måske allerede en idé om det ...

29. OKTOBER 2012 - HVALPENE KIGGER PÅ VERDEN ...


Siden sidst er der sket mange ting. Hvalpene er begyndt at få fregner, de har fået klippet negle første gang, og så er de så småt begyndt at åbne øjnene. Og i går tog han nr. 1 så turen ud af kassen. De andre var ikke længe om at prøve at gøre ham kunsten efter.


Amanda slår på 'gongongen', når der er mad. Hun sætter sig op i kassen og giver et lille bjæf, og så har hvalpene bare at komme og spise. At de ikke rigtig kan høre det endnu, tager hun sig ikke af. Så får de bare et bjæf til. Og når mælkebaren er tom, giver hun et nyt bjæf, og så kan de godt lægge sig til at sove.


Der er lagt nye billeder i hvalpegalleriet.

22. OKTOBER 2012 - HVALPENE SOVER, SÅ DET KNIRKER ...


Nu er Amanda og hvalpene kommet ind i en god rytme. Hvalpene sover, lige så det knirker, når de altså ikke spiser ... og det

gør de tit. Amanda spiser igen i køkkenet, tager sig en lur under sofabordet eller i sofaen og går en tur i haven.


Her hen over weekenden er hvalpene rigtig begyndt at tage på. Det er tæverne, der fører på procent. Hannerne lå på

ca. 10 % og tæverne på 13-15 % fra lørdag til søndag.


Fra venstre på gruppebilledet er det nr. 2 (han), 3 (han), 6 (tæve), 4 (tæve), 5 (tæve) og 1 (han).


19. OKTOBER 2012 - PÅ VÆGTEN ...


Vi vejer hvalpene hver dag, og indtil nu har de holdt fødselsvægten, men i dag begyndte de så at rykke på tilvæksten. Op til 30 gram har de lagt på siden i går.


Vores webhotel driller desværre, så vi kan ikke uploade billeder i dag, og der er vist også gået lidt fisk i et af billederne i hvalpegalleriet, men vi håber, at det snart går i orden.


18. OKTOBER 2012 - MILJØTRÆNING ...


I dag har der vist været efterårsmanøvre på Jægerspris. Dysekanonerne har i hvert fald drønet gevaldigt, så hvalpene har hørt deres første skud med stor kaliber.


Vi har tænkt os at flytte hvalpene ud i køkkenet, når de bliver tre uger, så i dag er vi gået i gang med forberedelserne lige så stille. Vi har tømt køkkenet for møbler og lagt noget vinyl på trægulvet, så det bliver til at have med at gøre. Senere finder Tycho sin indre snedker frem og laver løbegård, så vi kan sørge for, at de nu også bliver på vinylen.


Silas tog sig en slapper i den anden stue, men kun indtil han fik øje på verdens længste 'køkkenrulle-paprør' fra vinylen. Så var der dømt Bandilas!


Der er et par nye billeder i hvalpegalleriet.

17. OKTOBER 2012 - LIV I HVALPEKASSEN ...


Så er vi snart igennem det første døgn, og det går rigtig fint. De små tager godt fra og giver en vældig musik fra sig. Amanda passer dem meget omsorgsfuldt. Hun har kun været ude og tisse én gang, og det var under tvang.


Silas har tilbragt den første tid i kassebilen, men med mange lufteture, selvfølgelig. Han er kommet ind til os i huset i dag og har også været henne og kigge forsigtigt ned i hvalpekassen. Amanda kiggede hvast på ham og rumlede lavmælt, og så fortrak han. Hun går også under navnet skrubsakken, hvis nogen skulle være i tvivl.


Vi har lagt friske billeder i hvalpegalleriet.


16. OKTOBER 2012 - SÅ KOM DER HVALPE ...


Amanda har fået seks fine hvalpe i eftermiddag. Tre tæver og tre hanner. De kom til verden ved kejsersnit. Det hele forløb ellers planmæssigt, men så var det, ligesom om processen gik i stå, og så skulle der jo ske noget.


Det viste sig, at den første hvalp, selvfølgelig den største af hannerne, havde glemt at 'dreje til højre', så han lå på tværs og spærrede udgangen for sig selv og alle de andre.


Kejsersnittet forløb supergodt hos vores dyrlæge, Pia, og Amanda og hvalpene er nu hjemme og ligger og hygger i fødekassen.


Vi har taget individuelle billeder af alle hvalpene, men de rystet alle sammen, fordi de ikke kan ligge stille, så I må have tålmodighed til i morgen.


Men det her billede skal I lige have:

16. OKTOBER 2012 - VI VENTER STADIG ...


Vi har haft en rastløs nat, men stadig ingen hvalpe. Amandas temperatur er begyndt at stige igen, så det går den rigtige vej.


15. OKTOBER 2012 - SÅ ER OPBLOKNINGEN BEGYNDT ...


Her til morgen var Amandas temperatur faldet til under 37 grader, og så er det jo, at der skal til at ske noget. Så må vi se, hvornår det bliver.


Vi har haft en stille dag i dag, men der er dog blevet tid til at scanne gamle papirbilleder ind og lægge info på om vores første hund Frida. Se mere under Frida.

14. OKTOBER 2012 - FLERE BILLEDER ...


Så har hundene fået hvert deres lille galleri. Se mere under Silas og Amanda. Tak til Jenny for billedet fra Københavnsvinder-udstillingen i 2011.


Stadig intet nyt om de seks mystiske X'er.

8. OKTOBER 2012 - RØNTGEN ...


I dag har vi været hos vores dyrlæge Pia Vaaben for at få taget røntgenbilleder, så vi kunne se, om der nu stadig var seks hvalpe. Det var der heldigvis. Find seks kranier ...


Der er desværre gået fisk i billedet her på hjemmesiden lige p.t., så vi forsøger at lægge det ind igen senere.


7. OKTOBER 2012 - SÅ ER FØDEKASSEN PÅ PLADS ...

Tycho har snedkereret fødekassen færdig, så nu er den blevet sat ind i stuen. Nu står den så bare og venter på, at der kommer hvalpe.


Vi satte den gamle kurv i kassen lige til en start. Amanda har testet den, og den er vist godkendt.


Amanda er stadig med ude og gå nogle gode ture i mosen, og hun holder sig ikke tilbage.


29. SEPTEMBER 2012 - MAVEN VOKSER ...


Det går stadig fint med Amanda, og maven vokser. Hun og Silas tager sig stadig en ordentlig spæner på markerne og i mosen. Det er vist lidt svært at se, men I får billedet alligevel. Amanda har stand og Silas sekunderer.


14. SEPTEMBER 2012 - SCANNING ...

Amanda er drægtig! Vi kunne tælle seks fosterblærer, og vi hørte også hjertelyd. Man kan se frekvensen i bunden af billedet.

Tak til alle, som har krydset fingre for, at det endelig skulle lykkes.

19. AUGUST 2012 - FAMILIEDAG PÅ SJÆLLAND ...


I dag har vi holdt familiedag. Det er faktisk 10. år i træk, at vi lægger gårdsplads og marker til alle med gdh på Sjælland og andre interesserede. I år kom der rigtig mange nye, og det var dejligt at se. Der kom også folk fra udlandet. Sabine og Marijke og familie fra Holland og Patrick fra Belgien. Alle er interesserede i at få en gdh.


Vejret var med os i den grad, næsten for meget, men hundene fik da snust til apportering, schweiss og især vandarbejde.


Tak til Sabine for de fine billeder.


18. AUGUST 2012 - SÅ ER AMANDA HJEMME IGEN ...


Så har jeg hentet Amanda. Jeg lod bilen stå i Odden og gik om bord på færgen til Ebeltoft, og så var Niels og Jenny så søde at komme ned med Amanda. Hun blev da glad for at se mig, men Niels skulle lige have et ekstra Amanda-puf, inden vi gik om bord. Hun har vist haft det godt!


Og som altid flyttede Silas' øjne helt om i nakken, da Amanda kom hjem igen. Det bliver nogle hårde dage for ham, indtil løbetiden klinger af.


13. AUGUST 2012 - AMANDA ER BLEVET PARRET ...


Så lykkedes det. Amanda er blevet parret to gange. Hundene hang sammen i en halv time hver gang, så det kan vist ikke gøres bedre. Så langt så godt!


11. AUGUST 2012 - SÅ BLEV AMANDA INSTALLERET ...


Så er jeg hjemme igen, og Amanda er i Jylland. Turen gik fint, og Amanda gjorde som altid, da vi kom. Hun tog det hele med stoisk ro og lod sig ikke gå på af gravhundenes højlydte velkomst.


Jeg havde taget en kurv med til hende, men næh nej ... Niels havde jo sat en fin kurv frem til hende i køkkenet, så den ville hun da meget hellere ligge i. Hun smed bogstavelig talt 'slæwerne' ind.


Da jeg kørte, var hun godt tilpas og meget mere interesseret i Charlie og Diktat end mig. Tak for flot frokost til Niels og Jenny.


10. AUGUST 2012 - SÅ GÅR TUREN TIL JYLLAND ...


Amanda gik i løbetid for ti dage siden, og nu skal vi over til Diktat hos Niels og Jenny på Djursland. Amanda ventede 'selvfølgelig' med at blive løbsk til efter vores ferie. Vi tager derover i lidt god tid, så hun kan nå at falde til, inden hun bliver rigtig højløbsk. Niels og Jenny har været så søde at sige, at hun sagtens kan bo en uge hos dem, til alt forhåbentlig er vel overstået, og vi kan hente hende igen.


_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved