NYHEDER 2013

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


31. DECEMBER 2013 - ÅRETS SIDSTE JAGT ...


Her på årets sidste dag, og en meget flot en af slagsen, gik vi en lille jagttur med Selma i mosen. Den blev rundet af på fineste vis med stand, rejsning og fældning af fasankok. Her et par billeder fra turen.


Godt nytår!

Selma på vej tilbage over kanalen
En god dag!

27. DECEMBER 2013 - ÅRET GÅR PÅ HÆLD ...


Og det gør jagtsæsonen også, men der er heldigvis lidt at gøre med endnu. Vi har været af sted på flere jagter med hundene. Bl.a. var vi blevet inviteret med på Steensgaard på Langeland af Troels og gdh'en Luda. En dejlig dag i godt selskab, hvor Selma og Amanda rigtig fik trykket den af, og hvor vi også fik hilst på Ludas mor Luna. Og det er jo familie, for Luna er faktisk Amandas halvniece.


Vi har også holdt nogle flere andejagter herhjemme. Selma har været med et par gange for at lære, hvorfor det er, man sidder der i mørket og venter. Det fandt hun ud af, og ænderne blev hentet! Men sløringsnettet var i vejen, syntes Selma, så hun lagde lige hovedet ud over, så hun kunne følge med i det hele.


Selma gik i løbetid for første gang midt i december, og på selveste juleaftensdag lige over middag, for nu at være helt præcis, flyttede Silas' øjne om i nakken. Med ham i huset er man aldrig i tvivl om, hvornår ens tæve er højløbsk.


Vi har hørt fra Lars og Selmas kuldbror Tyr, som fortsat gør det rigtig godt i det fynske. Når Tyr på samme jagt bl.a. overspurter en lab på vej ud efter en fasan og tager den med hjem og afleverer til hånd og tager stand for fasaner og en sneppe er der jo ikke et øje tørt.


Og her til sidst skal vi da også lige have med, at bukken, der blev skudt herhjemme den 17. maj, er blevet målt op på Jægerforbundets opmåling d. 9. december og blev tildelt en bronzemedalje.

Marianne med Selma og Amanda på Steensgaard
Selma tjekker vildtvognen på Vemmetofte
Tycho og Amanda ved paraden hos Kim
efter andejagten 22. dec. herhjemme
Selma apporterer brunnakke
Steensgaard inden såten blæses i gang
Silas følger med, mens ænderne ordnes

28. OKTOBER 2013 - MENS DET STADIG STORMER ...


Vi har modtaget en rigtig fin mail fra Lars og Tyr, som fortæller, at Tyr fik sin jagtdebut fredag d. 25. oktober, og det gik supergodt. Tyr gik i et stort søg med masser af energi og fik vist sin fine næse, da han ene hund fandt fire fasaner, efter de andre hunde var gået forbi. Tyr fik rejst endnu flere fasaner, ligesom han også selv hjalp til med apporteringen. Stort tillykke til Lars og Tyr den flotte debut.


Selma fik også sin debut d. 25. oktober på Vemmetofte Gods på Stevns, og det gik rigtig fint. Tycho og Selma skiftevis stod på post og gik igennem, og her trykkede Selma den af. Der blev afgivet ikke mindre end 500+ skud, og der lå masser af vildt på paraden. En god dag, hvor Selma tog de mange skud med ophøjet ro!


Og så har Amanda været med Tycho på jagt hos Kim og Lise, som også havde inviteret til flot middag sammen med det øvrige jagtselskab. Vi siger tusind tak for en dejlig dag og aften.


Vi har billeder fra begge dage, men kan ikke lige få dem ud af mobilen, så dem må I have til gode. I stedet får I et billede af vores helt egen ugle i mosen, sådan helt bogstaveligt.


Der er lagt lidt flere billeder i galleriet.

Tyr ved jagtparaden
Uglen i mosen

16. OKTOBER 2013 - ET ÅR I DAG ...


Vi tog jo lidt forskud på 1 års fødselsdagen i lørdags, men det er jo i dag, det er. Vi ønsker stort tillykke til alle her på dagen!


Vi har lige hørt fra søster Anly i Holland, som blev fejret i går. Sikke et gavebord! Det går rigtig godt med Anly, som apporterer duer til træning, så det er en lyst. Og andedummyen er vist også allerede et hit.


Vi siger tusind tak for de dejlige billeder til Sabine og Marijke og hele familien og ønsker knæk og bræk med resten af jagtsæsonen i Holland og Belgien.

Anly med sine gaver
Den er vist godkendt

12. OKTOBER 2013 - 1 ÅRS FØDSELSDAGS-KOMSAMMEN ...


Lørdag den 12. oktober havde vi inviteret til hvalpe-fødselsdag her på gården. Tænk, at der den 16. oktober er gået et helt år, siden vi stod med seks nyfødte hvalpe ... Men det er der altså.


Vi og hundene fik besøg af største- og mindstemanden i kuldet, Selmas store(-)bror Arthur og lille(-)bror Ludvig og deres mennesker. De tre andre hvalpe var 'lovligt' undskyldt pga. løbetider og andre arrangementer. Men lur mig, om ikke vi laver et opsamlingsheat senere.


Det var skønt at se Arthur og Ludvig igen, som begge to stadig ligner sig selv, men som også har nærmet sig hinanden lidt mht. størrelse.


Vi lagde ud med en ordentlig kramme- og hilsetur i haven, som I kan se på billederne, og så begav vi os ellers ned i mosen til lidt hundeaktiviteter. Tycho havde pakket rygsækken med bl.a. krikænder og sprøjteflaske med blod og rådyrløb. Og det tændte hundene på, skulle vi hilse at sige.


Til sidst rundede vi af med kaffe og lagkage, der i dagens anledning var hv/mb (hvid med brune aftegninger) i form af kakaoglasur og flødeskum.


Vi siger tusind tak for gaverne og for en rigtig hyggelig eftermiddag til Finn og Vivian, som kom med Arthur, og til Birthe, som kom med Ludvig, og ønsker knæk og bræk med det hele i hundenes andet leveår.

Group hug
Ludvig tager sporet
Arthur
Selma apporterer krikand
Arthur bærer rådyrløbet hjem
Ludvig

18. SEPTEMBER 2013 - HJERL HEDE OG NYT FRA TYR ...


I weekenden deltog Tycho og Selma i eventen Jagt og Mennesker på Hjerl Hede. Det var en dejlig dag med mange gdh'er og deres mennesker og, ikke mindst, publikum. Selma fik sig en gevaldig spæner med sin far Diktat, så gevaldig, at Niels var overbevist om, at Diktat på en eller anden måde kunne kende hende. De voksne gdh'er fik vist, hvor dygtige de var til apportering af bl.a. hare og ræv, men også apportering i vand. Selma fik sig også en lidt længere svømmetur i Flyndersø og dertilhørende sivbræmme og havde duen med helt ind ... næsten. Billeder har vi desværre ingen af. Sådan kan det gå.


Vi har hørt fra Tyr, som har været med til marktræning på Fyn, hvor han fik stand for sine første agerhøns. Og ellers, ja, så ligner Tyr stadig sig selv af sind og udseende. Altså, sømmet i bund! Tak til Lars for meldingen og de fine billeder, som I kan se nedenfor.

Tyr til marktræning 1
Tyr til marktræning

9. SEPTEMBER 2013 - SÅ STARTEDE JAGTSÆSONEN ...


Men først har vi jo holdt sommerferie herhjemme med alle de firbenede. Vejret kan vi ikke klage over, men hundene syntes, det var lige lovlig varmt. Løsningen på det var såmænd det våde element, som i takt med, at lavninger og vandhuller tørrede ud, blev mere og mere mudret. Men det holdt ikke hundene tilbage, og Silas brillierede med sit flodhestetrick med jævne mellemrum: Altså nakken i den største mudderpøl, han kunne finde, og så ellers frem og tilbage, til han lignede en brun labrador ... Og Selma var ikke sen til at gøre ham kunsten efter. Det er svært at vaske af igen, skulle vi hilse at sige.


På feriens sidste dag holdt aktivitetsudvalget for Sjælland mm. familiedag her hos os. Det var en dejlig dag med mange hunde og mennesker. Brormand Ludvig deltog og suste begejstret rundt og kunne slet ikke få nok af det gode selskab. Tusind tak for besøget til Ludvig og Birthe.


Søster Anly i Holland havde også meldt sin ankomst, men måtte desværre melde afbud pga. sygdom. Vi ønsker rigtig god bedring til Martin.


Vi har også hørt fra Ronja og Tyr. Ronja har været på ferie i Norge og er ellers godt gang med at stille skarpt på fuglelivet hjemme i Sverige, og Tyr er blevet en rigtig vandhund.


Selma har været med til to marktræninger, og det var bare sagen. Fuglene var desværre ikke hjemme, men så er det jo godt, at vi også har nogle herhjemme. Skovbasserne Jørgen og Karin fik taget nogle fine billeder af Selma i aktion, som vi siger mange tak for.


Jagtsæsonen gik i gang i sidste weekend, og der har allerede været krikænder på krogen. Det lover godt for den næste tid.


Der er lagt lidt flere billeder i galleriet.


Selma familiedag 2013
Selma
Selma og Silas
Ludvig hilser på kaninen
Selma sendes af sted
Selma og Amanda

29. JUNI 2013 - PROBLEMER, PROBLEMER, PROBLEMER ...


Ja, heldigvis ikke med hundene, men med webhotellet. Man lancerede ny billedsoftware, som ikke snakkede så godt med det gamle. Og det førte i sin tur til, at mange af billederne på hjemmesiden kom til at stå helt afsindigt.


Det har jeg næsten fået rettet op på nu, og så har jeg også møbleret lidt rundt på nogle af billederne.


Der er jo sket en del siden sidst, som I kan læse om og se billeder fra her nedenunder.


Men vi kan da lige fortælle, at Selma er ved at blive en rigtig haj til at gå i vandet, og så har hun også sat næsen på parhøns et par gange herhjemme.


Selma


26. JUNI 2013 - NYT FRA ANLY ...


I sidste uge hørte vi fra Anly. Det går stadig rigtig godt med træning og det hele i Holland! Og så har hun fået et lille nyt menneske i sin familie. Sabine og Jeroen er blevet forældre til lille Paul. Vi ønsker stort tillykke, også til Marijke og Martin, der er blevet bedsteforældre.


Anly har også fået sit eget køretøj siden sidst, med pedaltramper, så hun kan vist ikke klage.


Og så er vi rigtig glade for, at i hvert fald Martin og Marijke regner med at komme med Anly til gdh-familiedagen i august.


Anly 5 mdr.
Anly med Martin og Gondor
Anly
Anly i egen vogn


22. - 25. JUNI 2013 - FERIEBARNET LUDVIG ...


Ludvig har tilbragt fire dage hos os, fordi Birthe og Claus skulle på en lille ferie. Det gik rigtig fint med alle hundene, og der blev tumlet og leget i stor stil. Så meget, at Ludvig lige skulle bruge lidt tid til at blive sig selv igen, da han var kommet hjem. Og det skulle de andre her for resten også. Det er 'hårdt' sådan at have gæster.


Det var dejligt at se ham igen. Tænk, han var mindstemanden i kuldet, og nu er han blevet så stor ... Det er jo slet ikke til at forstå.


Ludvig
Ludvig og Silas
Ludvig leger med mor
Ludvig

12. JUNI 2013 - RONJA ...


Den 12. juni kom Ronja på besøg med Nanna og Torben og bassethunden Balder. Det var dejligt at se Ronja igen!


Ronja og Selma fik leget til den store guldmedalje i haven og løbet på marken. Ronja fik også sin debut i det våde element, og det klarede hun flot og kunne til næsten ikke få nok. Der var ikke et øje tørt til sidst. Og så fik hun også lige vist, hvor dygtig hun er til at hente dummyer.


Vi siger tusind tak for det fine besøg.

Ronja
Ronja8 mdr.
Ronja
Vildtposen lugter spændende


9. JUNI 2013 - FJD-UDSTILLING I VISSENBJERG ...


Selma og hendes bror Tyr deltog begge to. Det var skønt at hilse på Lars og Tyr igen. Tyr lignede sig. Han er stadig fuld af energi og har mod på livet!


Tyr gjorde det super flot og trak en Særdeles Lovende og blev tredjebedste hanhvalp. Stort tillykke til Lars og Tyr.


Selma bestod gdh-prinsesse-testen, og se, det er jo også vigtigt. Og hvordan gjorde hun så det? Jo, hun syntes ikke rigtig, hun ville løbe i ringen og fik derfor et Lovende på dagen.


Ellers fik begge hvalpe fine kritikker med hjem, så det kan vi kun være meget tilfredse med.


Alt i alt en rigtig fin dag i dejligt samvær med andre gdh'er og deres mennesker.


Tyr 8 mdr.
Tyr

20. MAJ 2013 - SÅ GIK BUKKEJAGTEN IND ...


Tiden flyver af sted ... stadigvæk.  Selma har gået til hundetræning, nu på et nyt hold, og herhjemme har vi hygget os med at træne schweiss-spor i det små og apportering. Vi har også været ude og kigge til DKK-udstilling i Roskilde. Det var meget at tage ind, men Selma tog det i stiv pote, også alle dem der kom hen og ville høre, hvad hun var for en, og om de måtte klappe hende. Og det måtte de selvfølgelig.


Amanda blev seks år d. 8. april, og det blev fejret på behørig vis med en rigtig god løbe- og svømmetur.


Hvalpene har også rundet et halvskarpt hjørne siden sidst og fyldte hele syv måneder i torsdags.


Vi har hørt fra flere af dem. Arthur viser sig frem til træning, så de andre kan se, hvordan tingene skal gøres. Og Tyr har haft stand for sin første fasankok og synes stadig, at de der ænder i mosen da bare skal op at flyve.


I sidste uge havde vi et dejligt besøg af Birthe, der kom forbi med Ludvig. Han sprang ud af bilen og kunne kende det hele med det samme. Så der blev leget og tumlet i haven til den store guldmedalje, og det endte også med, at han tog sin første svømmetur nogensinde i en lun lavning sammen med Selma, som havde smugtrænet med Amanda og Silas. Dagen efter sprang han som den naturligste ting i Kattegat sammen med Birthe og Claus.


Og her til sidst skal vi da også lige have med, at Tycho fik skudt en flot seksender herhjemme i fredags, og så var der jo også lidt nyt for hundene at snuse til.

Det var den bukkejagt
Tyr har stand
Amanda på sin yndlingsplads
Selma bærer skindet hjem
Ludvig og Selma

18. MARTS 2013 - SIDEN SIDST ...


Vores webhotel har drillet, så vi er håbløst bagud med opdateringerne, men nu tager vi lidt revanche. Vi har jongleret lidt rundt, så nyhederne fra 2012 er flyttet over under NYHEDER 2012 ... sjovt nok. Fanen kan man også finde nederst på den her side. Og så har Selma fået sin egen side, som I kan se her.


Der er også dukket nye funktionaliteter op, så man kan se de billeder, vi har aktiveret, i stort format og med titler, når man klikker på dem.


Siden sidst har vi både haft besøg og været på besøg. Først kom Nanna på besøg med Ronja og basset-hunden Balder. Det var dejligt at se Ronja igen, som stadig er en hurtigløber med masser af energi og mod på tilværelsen. Ronja og Selma fik rigtig tumlet, og det blev også til en tur på marken. Og til allersidst lagde vi ræven ud ... Det var en fest! Tusind tak for besøget.


Vi har også været på besøg hos Ludvig, som lever livet. Ludvig fik rigtig vist Selma, hvor han går tur langs kysten, og bagefter blev der leget både ude i haven og indenfor. Birthe og Claus bød på dejlig frokost, så det var alt i alt en skøn eftermiddag. Mange tak for den.


Og her til sidst, men slet, slet ikke mindst, skal vi selvfølgelig have med, at Silas har rundet et skarpt hjørne. Silas fyldte 10 år den 5. marts, og det blev bl.a. fejret med en lur på havebænken, der er Silas' yndlingsplads ... en af dem. Det plejer at betyde forår, men vist ikke i år ... Og så blev der ellers serveret røget laks og Fatters hjemmelavede okseleverpostej i madskålen. Begge dele røg ned i ekspresfart.


Der er lagt lidt flere billeder i galleriet.

Ronja
Ludvig og Selma
Ronja og Selma
Ludvig
Silas 10 år

11. FEBRUAR 2013 - NYT FRA TYR OG BESØG HOS ARTHUR ...


Vi kan kun sige, at Tyr fortsætter, hvor han slap. Han henter dummy nu og har også været en tur i åen efter ænder. Det var vist ikke helt meningen, men han klarede det i flot stil og svømmede selv med strømmen ind til brinken igen og kom på land og løb så tilbage til det sted, hvor ænderne havde været, og det i bælgravende mørke og kulde. Så kan man vist godt lige blive lidt bekymret som hundeejer ... Pyha! Tak for den historie til Lars.


I går var Selma med på besøg hos sin store(-)bror Arthur. Det var rigtig hyggeligt og dejligt at se ham igen. Han holder stadig sin vægtkurve og er ved at vokse ud af sele nr. 2. Der blev leget og slåsset udenfor og løbet seksdagesløb indenfor i huset, også med jack russellen Louis, så det var en fest. Tak til Vivian, fordi vi måtte kigge forbi.


Selma har været et smut med omkring 5-klub-udstillingen i Jægerspris. Det var en stor oplevelse, men ikke større end, at man sagtens kunne lægge sig til at sove midt i alt postyret, og så fik hun også gået tur med 'moster' Ulla helt selv i flere omgange. Tak til 'moster' Ulla for servicen.


Selma er også startet på hvalpetræning. Lige lovlig koldt endnu, men også sjovt at se og lege med hunde i flere størrelser uden pletter. Og så er det rart at komme hjem i varmen og tage en morfar på sofaen sammen med Silas.

31. JANUAR 2013 - NYT FRA ANLY, RONJA OG LUDVIG ...


Siden sidst har vi hørt fra tre af hvalpene. Anly har været på shoppetur med toget til Nijmegen. Dagen bød på mange nye oplevelser, bl.a. cafebesøg, som Anly vist godt kunne blive forfalden til. Og hvem kan ikke det, når man er i selskab med Marijke og Sabine, der oven i købet stiller flot transportmiddel til rådighed, så man ikke overanstrenger sig?


Ronja slår sine folder for fuld udblæsning i det smålandske vinterlandskab og har allerede stiftet bekendtskab med fod efter et bredt udsnit af det lokale hårvildt. Der er nogen, der kan! Og så venter der oven i købet en kvalitetsoplevelse, når man kommer hjem til sit helt eget skotske tæppe.


Og vi har også fået fine billeder af Ludvig, som går tur to gange hver dag ud til fyret ved Gilleleje for så at slå knude på sig selv i kurven, når han er kommet hjem igen.


Tak for de fine billeder og de gode nyheder!


16. JANUAR 2013 - SÅ REJSTE LUDVIG ...


I søndags kom Birthe og Claus og hentede Ludvig, og Ludvig havde pakket kufferten og var klar til nye horisonter. Og han er allerede faldet rigtig godt til, kan vi forstå på Birthes fine mails. Det tror pokker, når man har første parket til brændeovnen og kan sove på fars mave, mens man snorker højlydt. Vi ønsker al mulig held og lykke fremover og ser frem til at høre nyt.


I får et par billeder af Ludvig fra haven og også lige et par stykker af Selma.


Der er lidt flere billeder i galleriet.

11. JANUAR 2013 - FUGL I MUNDEN ...


Siden sidst har vi holdt jagt her på gården. Silas på snart 10 kørte på hele dagen og smilede, som kun han kan, når dagen har været rigtig god! Amanda måtte blive hjemme pga. dårligt ben. Selma og Ludvig hyggede sig vældig med både store og små mennesker, da vi kom tilbage, og som I kan se, tog Ludvig og Jakob sig en lur oven på strabadserne.


I sidste uge blev alle hvalpene revaccineret, og det klarede de i fejende stil. Ludvig var så kæk, at han lige så fint tog fat i vores dyrlæges brillestang og tog hendes briller af. Og så følger de stadig deres vægtkurver. Den absolutte højdespringer blev Arthur med 10,6 ... ganske som forventet.


I dag har Selma og Ludvig haft to slags fugle i munden. Der er blevet rumsteret med fasankokken, og så var der også lige en skovspurv, der fløj ind i en rude og himlede på fliserne. Silas snuppede den, men Selma fik ham til at smide den igen, og så løb hun ellers indtil flere æresrunder med sit trofæ i munden. På de to nederste billeder er det Ludvig med en pind og Selma, der er smager på skovspurven ... Det skal vi vist lige have snakket om. Og ja, Selma fik trukket kokken ned på jorden til hende og Ludvig ...


Der er flere billeder i galleriet.

2. JANUAR 2013 - NYTÅR ...


Så har hvalpene oplevet deres første nytårsaften. Vi gik nogle ture i mørket ude i haven, mens der blev skudt af lidt herfra, og det klarede både Selma og Ludvig i fin stil.


Vi har også hørt fra Anly/Anastasia og Tyr/Ambrosius, som begge er kommet flot ind i det nye år med fyrværkeri og det hele.


I forgårs og i går har vi været på tur i læbæltet og nede ved vandhullet, og der blev kigget på både fodertønder og mineralbeholdere og bare helt generelt gået til den, skulle vi hilse at sige.


Det er Selma med den røde sele og Ludvig med den brune på billederne.


Der er lidt flere billeder i galleriet.

_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved