OM OS

Kennel Strong Point

Gammel Dansk Hønsehund


Tycho og Amanda

Sidst i halvfemserne var vi klar til at få hund. Tycho gik på jagt, så vi ville gerne have en jagthund, men den skulle også kunne trives med livet som familiehund. Vores valg faldt på den gamle danske hønsehund. Dens alsidige jagtlige egenskaber, udtryk og temperament lod til at være lige den race, der passede til os. Vores første hund Frida, som vi fik lov til at købe hos Inge og Kristian ved Nørager, var den dejligste hund og levede op til alle vores forhåbninger.


Vi gik til træning, på prøver og udstillinger og fik fine resultater, og da Fridas sundhed også var i orden, begyndte vi så småt

at tænke på, om ikke vi skulle prøve at få et kuld hvalpe. Det skulle desværre ikke blive til noget.

Avl interesserede mig, så jeg kom ind i klubbens avlsudvalg og senere avlsråd, og sideløbende tog jeg bl.a. DKK's opdrætteruddannelse og deltog i konferencer.

Det gør jeg stadig.


Kombinationen af teori og praktisk avlsarbejde har givet mig solid indsigt i de udfordringer, som racen står over for, og de håndtag, som man, efter min mening, kan og skal skrue på i en lille race som vores.


Tycho har siddet i klubbens bestyrelse og det sjællandske aktivitetsudvalg i flere år og været udstillingsleder og prøveleder på både schweiss- og markprøver.


I mellemtiden har vi fået først Silas og siden Amanda, der faktisk er Fridas niece. Ringen er altså sluttet, og nu ser det ud til, at tankerne kan blive ført ud i livet.


For et par år siden besluttede vi at søge om kennelmærke, og vi var enige om, at vi gerne ville have et navn, der også kunne forstås i udlandet.

Marianne med Silas og Amanda


Strong Point blev det navn, vi valgte. Det kan betyde flere ting: 'Point' er det engelske ord for stand, og så kan udtrykket

'strong point' også betyde både et stærkt synspunkt og noget, man er god til.


Og det er både noget, vi har, og noget, der er vores målsætning.

 


Tycho og Marianne

20. september 2012

_____________________________________________

Kennel Strong Point Copyright © All Rights Reserved